• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
BM Güvenlik Konseyi `Acil` Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, ``Ortadoğu`daki gelişmeler ve Filistin sorununu ele almak`` üzere acil olarak toplandı.

Mısır`ın mektubu üzerine BM Güvenlik Konseyi Başkanı, konsey üyelerini acil olarak toplantıya çağırdı. Türkiye saatiyle 04.00`te başlayan kapalı oturumda ``Ortadoğu`daki gelişmeler ve Filistin sorununun`` ele alınacağı bildirildi.

Öte yandan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonla görüştü.

Ban`ın sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, Mursi ile yapılan görüşmede Ban, Mısır`ın bölgede sükunetin tekrar sağlanması için yaptığı liderliği desteklediğini belirtti.

Netanyahu ile gerçekleşen görüşmede ise Ban, ``Gazze`den ayrım gözetmeksizin yapılan roket saldırıları`` ile İsrail`in Hamas`a yönelik operasyonundan duyduğu endişeyi ifade etti.

Görüşmede, Gazze`den roket atılmasını ``şiddetli şekilde kınadığını`` vurgulayan Ban, İsrail`den ölçülü tepki vermesini ve yeni bir şiddet döngüsüne neden olacak reaksiyonlardan kaçınmasını istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir