• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
`Hicret İslam İktidarının Resmi Başlangıcıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Peygamber Sevdalıları Platformu, Hicri yılbaşı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajda, bir Hicri yılbaşına daha ulaşmanın sevincinin yaşanıldığı ifade edildi.

Bir önceki yüzyıla kadar Hicri takviminin kullanıldığı belirtilen açıklamada, "Fakat şimdi ise, sözde, hayata pratiklik kazandıracak, dünya ülkeleri ile uyum sağlamak amacıyla Miladi takvim uygulanıyor. Hicri Takvim, Hazreti Ömer döneminde işlerin gelişmesi ile ve bu işleri düzenleme ihtiyacı doğduğundan Ashab-ı Kiram arasında istişareler yapıldı ve Hz Ali`nin teklifi doğrultusunda Hicri Takvim`in başlangıcı, Hazreti Muhammed`in Mekke`den Medine`ye hicreti başlangıç olarak kabul edilmiştir" ifadelerini yer verildi.

"Rabbim Bizlere Hz. Hüseyin`i Hakkıyla Anlamayı Nasip Etsin"
Hicret`in İslam iktidarının resmi başlangıcı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Ama kendilerini dünya ülkelerine uydurma endişesi bizi İslam zamanından alıkoymuştur. Ve bununla kalmayıp Miladi Takvim`in her gününe farklı biz özellik kazandırıp tarihimizi bize unutturdular. Hicri yılın 10. Günü ise (10 Muharrem) Hazreti Hüseyin`in Kerbela`da şehit edilişinin yıldönümüdür. Bu vesileyle Hz. Hüseyin`i hakkıyla anlamayı Rabbim bizlere nasip etsin" denildi.

"Hicri Yılbaşı Ümmetin Vahdetine Vesile Olsun"
Yapılan açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Evet, bir İslamiyet tarihi daha yenilecek. 15 Kasım`ın gününden itibaren 1 Muharrem 1434 yılına girmiş olacağız. Yenilenen bu tarih, bizleri kendi tarihlerini iyi okuyan, iyi bilen, iyi muhafaza eden Müslümanlardan kılsın inşallah. Hicri yılbaşı, işgal altında, zulüm altında bulunan Müslüman ülkelerin selamete kavuşmasına ve ümmetin vahdetine vesile olmasını rabbimizden niyaz ediyoruz."
(Fırat Arslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir