• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarsus Kent Sempozyumu İçin Hazırlıklar Tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus ilçe Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, Kent Meclisi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile çeşitli Meslek Odaları ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle bu yıl 2`nicisi gerçekleştirilecek olan `2. Tarsus Kent Sempozyumu`n hazırlıkları tamamlandı.

 

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, bir restoranda düzenlenen sempozyumun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: \"Bu sempozyumdan çıkarılacak çok önemli dersler olacaktır. Tarsus, tarım ve turizmde çok zengin, ama biz bunu şimdiye kadar yeterince kullanamadık. Bundan ders almalıyız. Bir ilçe olarak, zenginliklerimizi gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak, bir ilçe olarak markalaşmayı sağlamamız gerekir. Önümüzdeki dönemde Tarsus`un tarihi ve ticari anlamda en iyi şekilde aktarılması gerekir\" dedi.

 

Bu sempozyumun 14 yıl aradan sonra tekrar gerçekleştiğini belirten Belediye Başkanı Kocamaz, \"Tarsus olarak bir araya geldiğimiz zaman neleri başarabildiğimizi gösteriyoruz. 2. Kent Sempozyumunu 14 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştiriyoruz. Aslında her 10 yılda bir yapılmalı. Kentin gelişimi, sosyo ekonomik açıdan değerlendirilmeli ve kayıt altına alınmalıdır. Elde edilecek dokümanlarla bunu bu sempozyumla kayıt altına alacağız\" diye konuştu.

 

15-17 Kasım tarihleri arasında Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezinde 3. Gün sürecek olan sempozyumda 9 bilim adamı sunum yapacak. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir