• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Madde ve alkol bağımlılığı çağımızın en önemli sorunlarından biridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yeşilay Haftası" münasebetiyle Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ahmet Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Kadir Ekinci'yi makamında ziyaret etti. Ekinci, madde ve alkol bağımlılığının çağımızın en önemli sorunlarından biri olduğunu dile getirdi.  

Ziyarette, Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ahmet Karaca, Yeşilay'ın tarihçesi, kuruluş amacı ve bu yıl "Yeşilay Haftası" dolayısıyla Bingöl'de gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında Vali Ekinci'ye bilgi verdi.

Bu yıl Yeşilay Haftası'nın "Yeşilaycı olmak için bir nedenim var" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştiğini ifade eden Karaca, "Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye çapında etkinlikler düzenlenmektedir. Yeşilay'ın 99. kuruluş yıldönümünün de kutlandığı hafta dolayısıyla Bingöl'de de kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılmaktadır." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Ekinci, "Sağlıklı bir toplumun oluşmasında çocuklar ve gençler başta olmak üzere bütün bireylerin öncelikle zararlı maddelere ulaşmasının önlenmesi gerekmektedir. Madde ve alkol bağımlılığı çağımızın en önemli sorunlarından biridir. Gelecek nesilleri madde bağımlılığı ve zararlarıyla ilgili bilinçlendirmek ve onları birer Yeşilay gönüllüsü yapabilmek için başta aileler olmak üzere toplumun her kesimine önemli sorumluluklar düşmektedir." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir