• DOLAR 34.236
  • EURO 37.517
  • ALTIN 2877.029
  • ...
SON DAKİKA
 Petraeus Skandalı Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan`daki Amerikan kuvvetlerinin komutanı General John Allen hakkında soruşturma başlatıldı.

Pentagon kaynakları, Allen`ın Petraeus ile adı çıkan ikinci kadın olan Jill Kelly ile normal kanalların dışında iletişim kurmakla suçlandığını belirtiyor.

Kelly ile Allen`ın, 2010-2012 yılları arasında biribirlerine 20 ila 30 bin sayfalık elektronik posta mesajları attığı belirlendi.

Jill Kelly ile General Allen`ın da Petraeus ile Braodwell gibi evlilik dışı ilişki yaşayıp yaşamadıkları konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Petraeus: "Bilgileri Ben Vermedim"

Eski CIA başkanı, Broadwell`e hassas askeri bilgileri vermediğini iddia etti. Petraeus, Broadwell`in bu bilgileri Afganistan ziyaretleri sırasında diğer Amerikalı komutanlardan edinmiş olabileceğini savundu.

Evde Arama

Bu arada FBI, Paula Broadwell`in evinde arama yaptı. Kuzey Carolina eyaletindeki evde 2 saat süren aramada, FBI ajanları ellerinde kutularla içeri girdi, fotoğraflar çekti.

Arama sırasında 40 yaşındaki Broadwell`in kendisi, eşi ve 2 çocuğunun evde olmadıkları bildirildi.

Petraues ile Broadwell, 2006 yılında Broadwell üniversite öğrencisiyken tanışmışlar, Broadwell daha sonra Afganistan`daki Amerikan birliklerinin komutanlığına getirilen Petraeus hakkında bir biyografi kitabı yazmış, bu amaçla sık sık o Afganistan`a gitmişti.

Geçen yıl CIA başkanlığına getirilen Petraeus, yasak ilişkisi ortaya çıkınca 4 gün önce görevinden istifa etmişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir