• DOLAR 34.275
  • EURO 37.624
  • ALTIN 2883.344
  • ...
`İşgal Altındaki Topraklarda Direniş Sürecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LÜBNAN - Lübnan`da düzenlenen "Şehid Günü"nde konuşan Hizbullah Lideri Seyyid Hasan Nasrallah, işgal altındaki toprakların işgalden kurtarana kadar direnişin süreceğini söyledi.

30 yılını dolduran direnişin büyük başarı ve zaferlerle dolu olduğuna dikkat çeken Nasrallah, "Bazıları bizim geçmişimizi unutmamızı, Lübnan, Arap ve İslam ülkelerine de geçmişimizi unutturup bizim de onların geçmişlerini unutmamızı istiyor. Standartları değiştirip işbirlikçi olmamız isteniyor. Bu gün tarihi geçmişi işbirlikçilikle, katliamla ve cinayetle dolu olanlar vatanperverlik diploması dağıtmaya kalkıyorlar. Direniş, 1982 yılından itibaren vatan, izzet ve şeref uğruna şehitler vermektedir. Dolayısıyla tarihi işbirlikçilik, katliam ve cinayetlerle dolu olanlar bize vatanperverlik diploması dağıtmaya kalkmasınlar" diye konuştu.

Hizbullah`ın düşman karşısında büyük bir caydırıcı güç olduğunu ve güç dengelerini değiştirdiğini belirten Nasrallah, Hizbullah direnişinin ileriye doğru büyük adımlarla ilerlediğini söyledi.

Siyonist rejim Gazze`ye yönelik gerçekleştirdiği son katliama dikkat çeken Nasrullah "Arap birliği nerede? Nerde Arap ülkeleri? Nerede İslam teşkilatı? Bu gün Gazze`de yaşananlar Arap baharı ülkeleri için zor bir sınavdır. Özgürlük talepleri olan bu İslami hareketlerin bu olay karşısında nasıl tavır alacaklarını merak ediyorum" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir