• DOLAR 34.267
  • EURO 37.661
  • ALTIN 2889.05
  • ...
Yunanistan`nın İflasına Ramak Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras`ın, Cuma günü vadesi dolacak 5 milyar avroluk hazine bonosunun geri ödemesini sağlayacak paraları kalmadığı yolundaki uyarısı işe yaramadı. 

 Avro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan`a kredinin 20 Kasım`daki ``olağanüstü`` toplantıda görüşüleceğini söyledi. 

 Juncker, Yunanistan`ın gelecek yıl sonunda Gayri Safi Yurtiçi Hasılası`nın yüzde 188`ine ulaşması beklenen kamu borç yükünün mevcut mali programla, daha önce hedeflenen 2020 yerine 2 yıl ertelemeyle 2022 yılında yüzde 120`ye indirilebileceğini savundu.

Yüzde 120 borç yüzü oranı, sürdürülebilir seviye olarak kabul edilebiliyor. Juncker, Yunanistan`ın kamu kesimine olan borçlarının kırpılmasının ihtimal dahilinde olmadığını vurguladı.

Bu arada, Yunanistan`ın 16 Kasım`da vadesi dolacak 5 milyar avroluk hazine bonolarının vadesini uzatarak temerrüde düşmekten kurtulmayı planladığı bildirildi. 

Yunanistan`a hedeflerini tutturması için 2 yıl daha verilmesinin maliyetinin 32 milyar 600 milyon avro olacağı hesaplanıyor. Avro Bölgesi`nin gelecek haftaki toplantısında yeni kredi diliminin serbest bırakılması yanında bu ilave maliyetin nasıl karşılanacağı tartışılacak. 

Avrupa Birliği 2 ayrı paket halinde Yunanistan`a toplam 240 milyar avroluk yardım etmeyi kararlaştırmıştı. Yunanistan şimdiye kadar katı ekonomik reformlar karşılığında bu yardımın 150 milyar avrosunu kullandı.

Bu arada Yunanistan`da belediye işçileri, ekonomik önlemler paketini protesto için belediyeleri işgal eylemi başlattı. Temizlik görevlileri, ayrıca greve gitti, sokaklardaki çöpler toplanmıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir