• DOLAR 34.252
  • EURO 37.612
  • ALTIN 2908.84
  • ...
Köyü Sel Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Bıçakçı (Kérıké) köyüne Bağlı Selamet (Gurgure) Mezrası, aşırı yağmurlardan dolayı evler ve tarlalar zarar gördü.
 
Aşırı yağışlardan dolayı Batman-Silvan Karayolunda, jandarma ekibi tarafından tek yönlü kontrollü bir şekilde araçların geçişi sağlandı. Okula giden öğrenciler okul dönüşünde evlerine gitmekte zorlandılar. Selden dolayı veliler tarafından öğrenciler karşıya geçirildiler.
 
Yarım saatlik aşırı yağmurun yağması vatandaşların tarlalarını ve evlerini sular altında bıraktı. Köylüler kendi imkânlarıyla sel sularından kurtulmaya çalıştılar. Daha sonra Karayollarından gelen kepçede suyolunu açarak suların köye daha fazla zarar vermemesi için yoğun bir çalışma içerisine girdi.
 
Yağan yağmurdan dolayı evleri ve tarlaları zarar gören vatandaşlar, "Batman`da yarım saatlik yağmurun yağması hayatımızı etkiliyor. Evlerimiz, tarlalarımız ve hayvanların kaldığı ahırlar sular altında kaldı ve çok mağduruz. Yetkililer bu yaşadığımız mağduriyetlerimizi bir an önce gidermelerini istiyoruz. Önümüz kış, bu ve buna benzer manzaraları tekrar yaşamamak için yetkililerden ricamız sesimizi duysunlar ve bizlere maddi manevi yardımcı olsunlar. Böylesi sorunlar yaşamamak için bir an önce önlem alsınlar" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir