• DOLAR 34.27
  • EURO 37.61
  • ALTIN 2912.514
  • ...
Seçmeli Kur`an Dersi Birilerini Rahatsız Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı itibarıyla başlanan seçmeli Kur`an-ı Kerim, Hz. Muhammed`in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerine yoğun talep olurken bundan rahatsızlık duyan bazı kesimlerin okulları tek tek gezip şantaj ve tehditlerle bu derslerin yapılmasını engellemeye çalıştığı iddia edildi.
 
56 Öğrenciden 53`ü Seçmeli Ders Olarak Kur`an-ı Kerim`i Seçti
İddiaya göre; Yüreğir İlçesi Kiremithane İlköğretim Okulu`nda 5. sınıfa geçen 56 öğrenciden 53`ü seçmeli ders tercihini; Kur`an-ı Kerim, Hz. Muhammed`in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinden yana yaptı.
 
Kiremithane İÖO`nda 53 öğrenci velisinin, çocukları için; Kur`an-ı Kerim, Hz. Muhammed`in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini alması yönünde dilekçe vermesi üzerine Eğitim-Sen üyesi olduğu ileri sürülen bir grup öğretmen, bu dersleri seçen öğrenci velileri ile tek tek görüşerek seçimlerini değiştirmesi konusunda baskı yaptı.
 
Okul Müdürüne Tehdit ve Şantaj
Öğrenci velilerinin, çocuklarının dini dersler almaları konusunda ısrarcı olduğunu gören Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yalçın, 14.09.2012 tarihinde okula giderek veli ve öğrencilerin almış olduğu bu karardan vazgeçirilmesi konusunda Kiremithane İlköğretim Okulu Müdürü İrfan Ayanoğlu ile görüştü.
 
Yapılan görüşmede Sendika yetkilileri, okul müdürü Ayanoğlu`na öğrencilerin seçtikleri dini derslerden vazgeçilmemesi durumunda sendika üyesi öğretmenlerce okulda terör estirilerek eğitim öğretim ortamının bozulacağı; okulun, Ayanoğlu`na dar edilip bu okulda görev yapamaz hale getirileceği şeklinde baskılar yaptı.

Tehditle Amacına Ulaşamayanlar Komplo ve İftira Yolunu Seçti
Yapılan şantajlara boyun eğmediği belirtilen okul müdürü Ayanoğlu; kendisini tehdit eden Sendika yetkililerini, resmi dilekçeyle ilgililere bildirdi.
 
Müdürün durumu yetkililere bildirmesinin ardından Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca yaptığı basın açıklamasında; Kiremithane İlköğretim Okulu Müdürü İrfan Ayanoğlu`nun, öğrenci ve velileri okulda toplayarak seçmeli Kur`an-ı Kerim, Hz. Muhammed`in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerine yönlendirdiğini ileri sürerek Ayanoğlu`nu şeriatçı olmakla suçladı.
 
Eğitim Sen`in Kuran dersine tahammülsüzlük olarak nitelenen bu açıklamasının ardından bir kısım basın, olayı 28 Şubat`ı aratmayacak bir şekilde servis etti.
 
Öğrenci Velileri: "İddialar Asılsız, Yoğun Talebe Hazımsızlık Var"
Öte yandan; söz konusu iddialarla alakalı kendilerine ulaştığımız Kiremithane İlköğretim Okulu öğrencileri ile velileri, basına yansıyan haberlerin asılsız olduğunu söylediler.
 
Kendileri ile görüştüğümüz onlarca öğrenci velisi, seçmeli Kuran dersine olan yoğun talepten dolayı bazı kesimlerin rahatsız olduklarını ve bu dersleri engellemek için bu yolu seçtiklerini belirttiler.
 
"Basın Olaya 28 Şubat Benzeri Bir Şekilde Yaklaşıyor"
Söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirten öğrenci velisi ve Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan Koç, "Her veli çocuğunun hangi dersi alacağına kendisi karar verir. Kimse kimseyi yönlendiremez. Herkesin aklı var. Kimse kimseyi kendi kafasına göre eğitemez. Okul velileri çocuklarının almasını istediği dersler için dilekçe yazıp okula vermiştir. Okul müdürümüzün bir yönlendirmesi olmamıştır. Okul Müdürümüze yönelik iddialar tamamen asılsızdır ve çekememezlikten kaynaklanıyor. Basın da olaya 28 Şubat benzeri bir şekilde yaklaşıyor. Kamuoyunun bu konuyu böyle bilmesini istiyoruz." dedi.
 
"Eğitim Sen Her Okula Gidip Bu Baskıyı Yapıyormuş"
Kendilerinin özgün iradeleri ile çocukları için Kuran`ı Kerim, Tecvit ve Siyer dersini seçtiklerini ve yönlendirilmediklerini belirten öğrenci velisi Adnan Eşengül; "Eğitim Sen yetkililerinin okula gelerek okul müdürüne baskı yapması hoşumuza gitmedi. Eğitim Sen her okula gidip bu baskıyı yapıyormuş. Böyle olmaması gerekiyor. Eğer özgür bir ülkede yaşıyorsak herkes çocuğu için istediği eğitimi seçmeli" diye konuştu.
 
"Kanunla Verilen Bu Hak, Bazıları Tarafından Engellemek İsteniyor"
Eğitim Sen yetkililerinin yaptığı açıklamaları hazımsızlık olarak niteleyen Eşengül, "Benim çocuğuma bu dersleri seçmemi kimse engelleyemez. Kanunla verilen bu hakkı, bazıları engellemek, fitil, fitil burnumuzdan getirmek istiyor. Bu olayla ilgili İlçe ve İ İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne ve Milli Eğitim Bakanlığı`na dilekçeler yazdık. Bu yasaya rağmen birileri Kur`an dersi hakkımızı elimizden almak istiyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Benim 10-15 tane Elazığlı akrabam, köylüm de bu okulda okuyor. Hepsi de bu seçmeli dersleri almak için dilekçe verdi. Asla bu hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz "dedi.
 
"Kuran ve Siyer Dersine Halkımızdan Genel Bir Talep Var"
Basında çıkan asılsız haberleri kınadıklarını belirten öğrenci velilerinden Salih Oruç, benim çocuğum 10 yaşında 5. Sınıf öğrencisi. Seçmeli Kuran Dersi ilk çıktığında hemen dilekçe yazarak çocuğumun da bu dersi almasını istedim. Kuran ve Siyer dersine halkımızdan genel bir talep var. Ülkemizin yüzde doksan dokuzu Müslüman. Bu talepten daha doğal ne olabilir. Çocuklarımızın sadece yaz aylarında Kuran okuyabilmesini kabul edemiyoruz. Okulda da eğitimi süresince Kuran okuyabiliyor olması çok olumlu. Ancak bu durum bazı kesimleri rahatsız etmiş olacak ki, çeşitli iftiralarla bu derslerin önüne geçmek istediler. Okul müdürünün baskısı ve yönlendirmesi ile bu dersleri seçtiğimiz yönünde yalan haberler yapıldı. Hayır, biz kendi isteğimizle bu dersleri seçtik" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir