• DOLAR 32.681
  • EURO 35.437
  • ALTIN 2500.463
  • ...
KPSS Adaylarına Dolandırıcılık Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi`nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, Kamu Personel Seçme Sınavı`na (KPSS) girmiş adayları, sınav sonuçlarıyla işe yerleştirme iddiasıyla para talep eden dolandırıcılara karşı uyardı.

 

Adayların, kadrolara yerleştirme yapacağını iddia ederek para talep eden kişilere kanmamaları istenen açıklamada, adayların, kendilerinden bu ve benzeri vaatlerle para almak isteyen kişileri, emniyet birimlerine bildirmelerinin, yararlarına olacağı ifade edildi.

 

Adayların 2012 KPSS sonuçlarıyla 19-28 Kasım tarihleri arasında KPSS 2012/2 Tercih Kılavuzu`nda bulunan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabileceği belirtilen açıklamada, \"Tercihler, ÖSYM`nin internet adresinden adayın TC Kimlik Numarası ve şifresi girilerek yapılacaktır. Tercihler yapılırken tercih edilmek istenen kadro ve pozisyonun koşulları dikkatlice incelenmelidir. Tüm yerleştirme işlemlerinde olduğu KPSS`de de yerleştirme işlemi tamamen bilgisayarla, adayların puanlarına, tercihlerine, kadro ve pozisyonun koşullarına göre yapılmaktadır. Yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra yerleştirme sonuçları ÖSYM`nin internet adresinden adaylara duyurulmaktadır. Yerleştirmeye ilişkin sayısal bilgiler ve yerleştirme sonucunda oluşan en küçük ve en yüksek puanlar da, tüm öğrenim düzeylerinde ayrı ayrı olmak, üzere adaylarla birlikte kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.\" denildi.

KPSS 2012/2 Tercih Kılavuzu`nda yer alacak kadro ve pozisyonlara başka bir şekilde yerleştirme yapılmasının söz konusu olmadığı ifade edilen açıklamada, ÖSYM tarafından tercih yapan adaylardan yerleştirme ücretinin alınmadığı hatırlatılarak \"Adayların, kadrolara yerleştirme yapacağını iddia ederek para talep eden kişilere kanmamaları, kendilerinden bu ve benzeri vaatlerle para almak isteyen kişileri emniyet birimlerine bildirmeleri yararlarına olacaktır\" ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir