• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
14 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Doğu Anadolu`nun güneyi (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak) ile Diyarbakır, Batman, Siirt, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin`in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Anadolu`nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde 3 ila 5 derece artarken, doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGÂR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), yurdun güneydoğu kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu`nun güneyi (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkâri ve Şırnak) ile Diyarbakır, Batman, Siirt, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin`in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Karaman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, Bolu dışında bölge genelinin sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Gümüşhane ve Bayburt`un yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin`in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeybatılı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneyinde (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu (4/16)
İstanbul: Parçalı bulutlu (12/18)
İzmir: Az bulutlu (10/21)
Bursa: Parçalı bulutlu (7/18)
Konya: Çok bulutlu (6/13)
Adana: Çok bulutlu (13/21)
Mersin: Çok bulutlu (16/22)
Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/15)
Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı (12/16)
Şanlıurfa: Gök gürültülü sağanak yağışlı (10/17)
Gaziantep: Sağanak yağışlı (7/16)
Mardin : Sağanak yağışlı (10/14)
Van: Kuvvetli yağmurlu (7/12)
Bingöl: Kuvvetli yağmurlu (7/14)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir