• DOLAR 32.682
  • EURO 35.463
  • ALTIN 2497.496
  • ...
Sağanak Yağış Evsiz Bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, su baskınlarına yol açtı. Yoğun yağış nedeniyle tıkanan rögar ve kanalizasyonlardan fışkıran sular özellikle Kültür Mahallesinde çok sayıda evin sular altında kalmasına neden oldu. Özellikle bodrum katlarda yaşayan vatandaşların mağdur olduğu su baskınlarında büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

 

Mağdurlardan Bayram Seçkin bodrum katta bulunan evine 05.00`ten itibaren suların dolmaya başladığını ifade ederek \"Evimizde bulunan bütün eşyalarımız su altında kalıp zarar gördü. Bulunduğumuz binada karşı komşum olan Eyyüp Çelik `in de evi de sular altında kaldı. Mahallede bizim durumumuzda olan birçok kişi var. Mağduriyetimizi belediyeye bildirmemize rağmen bu saate kadar kimse gelmedi.\" dedi.

 

Seçkin, \"Yağmurlar başlamadan binamızı yapan mütteahit firmaya binamızın kanalizasyon sisteminde çekvalf sisteminin olmadığını hatırlatarak bunun biran önce yapılmasını aksi takdirde aşırı yağışlardan zarar göreceğimizi söylememize rağmen gelip yapmadı. Müteahhit firmadan şikâyetçiyiz. Zararlarımızın sorumlusu kendileridir. Yaşadığımız mağduriyeti gidersinler.\" Şeklinde konuştu.

 

Mağdurlardan Bayram Seçkin ile Eyüp Çelik, binlerce TL zararlarının olduğunu ve evsiz kaldıklarını söylediler. Yetkililerin ilgisizliğinden şikâyetçi olan mağdurlar, ``Bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Durumumuz ortadadır. Gidilecek yerimiz de yok``şeklinde konuştular.
(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir