• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Çözüm Değil Ancak Mecbur Kaldık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Huzur Mahallesi ve Hürriyet Mahallesini birbirine bağlayan demir yolu arasında mahalle sakinleri, öğrencilerin okula gitmesi ve vatandaşların karşıdan karşıya geçmesi için kendi imkânlarıyla merdiven yaptılar.
 
Bu merdivenleri halkın daha rahat geçmesini sağlamak için yaptıklarını söyleyen Mehmet Tarlak,"Bu çalışmamız millet için ve çocukların okula rahat ve tehlikesiz bir şekilde geçmeleri içindir. Buraya mutlaka bir üst geçit yapmaları gerekiyor çünkü halk çok sıkıntı çekiyor bu sorundan dolayı. Özellikle kışın daha zor oluyor karşıdan karşıya geçenler çamur içinde kalıyor. Günde binlerce çocuk İmam Hatip Okulu ve Hürriyet İlk Öğretim okuluna gitmek için bu yolu kullanıyorlar. Bu da çok tehlikelidir. Onun için bir üst geçit yapmaları gerekiyor" dedi.
 
4 Mahalle Bu Yoldan Geçiyor
Tarlak, söz konusu yoldan İluh, Yeşiltepe, Çarşı ve Huzur mahallesinden öğrenciler ve vatandaşların geçtiğini dile getirdi.
 
Yaptıkları çalışmaların kalıcı çözüm olmadığını ancak buna mecbur kaldıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Mehmet Menekşe ise, " Bizim bu çalışmamız çocuklarımızın okula tehlikesiz bir şekilde gidiş gelişlerini sağlamaktır. Amacımız insanlara hizmettir. Başka hiç bir gayemiz yoktur. Defalarca buraya merdiven yaptık ama demiryolu yetkilileri gelip bozdular. Onlara `madem bozuyorsunuz o zaman üst geçit yapın` dedik. Fakat bu dileğimizi yerine getirmediler. Belediyeden de defalarca üst geçit talebinde bulunduk onlar da yapmadılar. Bizim amacımız halkın rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesidir. Biliyoruz bu merdiven tehlike arz ediyor. Ama mecbur kaldık. Yetkililerden biran önce üst geçit yapmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar/M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir