• DOLAR 34.258
  • EURO 37.666
  • ALTIN 2914.288
  • ...
İsrailin İtiraz Ettiği Her Şey İyidir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Hukuk Profesörü Richard Falk, Siyonist İsrail`in Filistin`in BM`ye "üye olmayan devlet statüsü" kazanmak için başvuruda bulunmaya hazırlanmasına tepkisini, ``İsrail`in itiraz ettiği her şey iyidir`` şeklinde değerlendirdi.

BM Filistin İnsan Hakları Özel Raportörü olan Prof. Falk, yaptığı açıklamada, Filistin`in BM`ye başvurusunun `üye olmayan gözlemci bağımsız ülke statüsü kazanması açısından` temsili önem taşıdığını belirtti. Prof. Falk, ``Bu durum işgalin ve yerleşimlerin sürdüğü, devlet statüsü olmayan Filistin`in bağımsız devlet statüsü alması için önemli`` dedi. Filistin`in geçen yıl, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü`ne (UNESCO) üye olduğunu hatırlatan Prof. Falk, ``İsrail, buna da karşı çıkmıştı. Tanım itibariyle İsrail`in karşı çıktığı ve Filistinlilerin kazanmaya çalıştığı her şey iyidir. Çünkü İsrail, Filistinliler için iyi olan her şeye karşıdır, bunu basit bir mantıkla anlamak mümkün`` ifadelerini kullandı.

Prof. Falk, Filistin dışında, Suriye, Ürdün ve Lübnan`daki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin durumunun, uluslararası kamuoyunun jeopolitik başarısızlığı olduğunu söyledi. Uluslararası gündemin Arap devrimi ve ayaklanmaları ile meşgul olduğunu ve Filistin`in gündemden düştüğünü belirten Prof. Falk, ``Böyle bir durumda Filistinliler, haklarını, devlet olma hakkını ve taleplerini nasıl karşılayabilirler`` diye sordu.

Bölgedeki değişikliklere paralel İsrail`i yeni zorlukların beklediğini belirten Prof. Falk, ``İsrail, Filistin sorununa barışçıl bir çözüm bulabilecek mi? Eğer bu konuda samimiyse, öncelikle 1967 sınırlarını kabul etmeli, Doğu Kudüs`ü Filistin`e vermeli ve mültecilerin haklarına saygı duymalı. Fakat İsrail, bunu özellikle desteklemiyor, bu zorlukların geleceğe taşınacağı aşikâr`` şeklinde konuştu.

Milli Gazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir