• DOLAR 34.281
  • EURO 37.709
  • ALTIN 2910.798
  • ...
İlk İşi Ezanı Kestirdi, Şadırvanı Yıktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat döneminde Sultanbeyli`de adeta terör estiren eski İstanbul 2. Zırhlı Tugayı Komutanı emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu mağdurları, Çağlayan Adliyesinde ifade vermeye devam ediyor. Yüksek Askeri Şûra kararıyla TSK`dan ihraç edilen Kıdemli Başçavuş Ahmet Uçar soruşturma savcısına verdiği ifadede Silahçıoğlu`nun emrinde görev yaptığı dönemde uğradığı zulmü anlattı. “Silahçıoğlu göreve gelir gelmez ezanı yasaklayıp camiyi kapattı. Caminin şadırvanını ve diğer bölümleri buldozerlerle yıktırıp talan ettirdi” diyen Ahmet Uçar, görevini eksiksiz yerine getirmesine rağmen darbeciler tarafından sorgusuz sualsiz ordudan atıldığını vurguladı. Uçar dönemin komuta kademesinden ve Silahçıoğlu`ndan şikayetçi oldu.

28 Şubat soruşturmasına bakan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ifade veren YAŞ mağduru Ahmet Uçar, Sultanbeyli`de terör estiren emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu`nun marifetleri hakkında bilgi verdi. İstanbul 2. Zırhlı Tugayında Kıdemli Başçavuş sıfatıyla görev yaptığı sırada Tugay Komutanı Doğru Silahçıoğlu`nun girişimi ile TSK`dan ihraç edildiğini belirten Ahmet Uçar “Silahçıoğlu`nun ilk marifeti göreve gelir gelmez tugayın camisinin ezanını kesmek oldu. Önce ‘ezan hoparlörden okunmayacak. Cami dışından okunacak` emrini verdi. Daha sonra bunu da yetersiz gören Silahçıoğlu ‘dışarıdan da okumayın, caminin içinde sadece okuyun` dedi. Bir süre sonra bu kesmemiş olacak ki, cumayı dahi yasaklayıp caminin kapısını kilitletti. Daha sonra caminin şadırvanını ve diğer bölümleri buldozerlerle yıktırıp talan ettirdi” diye konuştu.

“KİM BU ANAN MI”

Silahçıoğlu`nun daha önce hazırlanmış fişleme raporlarıyla hareket ettiğini kaydeden Uçar “Mütedeyyin subayların isimlerinin yazılı olduğu bir liste ile tugaya tayin edilmişti. Bu listede ad ve soyadları bulunan herkesi bir şekilde taciz etmeye başladı. Ortada hiçbir neden yokken listede ismi bulunan kişilere baskı uyguluyor hapis cezaları veriyordu. Bana da iki defa hapis cezası verdi” şeklinde konuştu. 28 Şubatçı Silahçıoğlu`nun işi başörtüsüne dil uzatmaya kadar vardırdığını ifade eden Uçar, “Terfi törenine eşlerinizle geleceksiniz diye talimat verildi. Tören alanına hanımımla birlikte gittim. TSK geleneklerine göre rütbeleri eşler birlikte takarlar. Ben de eşimle birlikte kürsüye çıktım. Kürsüde olan Tugay Komutanı Doğu Silahçıoğlu burun ucuyla eşimi işaret edip ‘bu kim be, anan mı` diye dalga geçti. Eşim komutanım diyince dönüp eşime baktı. ‘şu çağdışı kıyafetine bak bu çağda böyle giyinilir mi?` dedi. Daha sonra emir subayını çağırıp eşimin nizamiye dışına çıkartılması talimatını verdi. Gözyaşları arasında eşimle birlikte tören alanını terk ettik. Ailem psikolojik anlamda yıkıldı” dedi.

DÖNEMİN KOMUTA KADEMESİ VE SİLAHÇIOĞLU`NDAN ŞİKÂYETÇİ OLDU

Olaydan kısa süre sonra Yüksek Askeri Şûra kararlarıyla TSK`dan atıldığını ifade eden Uçar 28 Şubat darbesinin sivil ve asker mimarlarından şikayetçi oldu. Doğu Silahçıoğlu`nun icraatlarının mercek altına alınmasını isteyen Uçar, dönemin komuta kademesinden ve Silahçıoğlu`ndan şikayetçi oldu. Silahçıoğlu`nun faaliyetlerinin mercek altına alınmasını isteyen Uçar “Ondan bu dünyada, olmaz ise ahirette hakkımızı söke söke alacağız” şeklinde ifade verdi.  Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir