• DOLAR 34.262
  • EURO 37.603
  • ALTIN 2874.309
  • ...
VASİAD Depremde Ölenleri Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Anma programı Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, ardından deprem görüntülerinin yer aldığı bir slaytla devam etti. Slaytan sonra konuşan VASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiceksay, Van`da depremlerden sonra ortaya konulan kardeşlik tablosunun tüm dünyaya örnek olacak nitelikte olduğunu ifade etti.

 

Depremden bir yıl sonra 15 bin civarında konutun yapılıp teslim edilmesinin dünyada bir benzeri olduğuna inanmadığını dile getiren Çiçeksay, \"Deprem sürecinde hepimizin gözlerinin dolmasına sebep olan bir hadise vardı. Duyarlıktan, diğergamlıktan sevgi ve dostluktan ve kardeşlikten oluşan bir tablo vardı. Van`ın nüfusu 74 milyon olduğunu müşahede ettik. O günlerde birçok dostumuz buraya gelerek yardım etti. Bazıları yardım gönderdi. Depremzedeleri evlerinde misafir etti. Tüm dünyaya ders verircesine bir kardeşlik tablosu oluştu\" diye konuştu.

 

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Van Valisi Münir Karaloğlu, geçen yıl bu zamanlarda Vanlıların çadırlarda üşüdüğünü dile getirerek \"On binlerce ailemiz evsiz kalmıştı. 75 milyon vatandaşlarımız Van için kenetlendi. Sivil Toplum Kurumları, Belediyeler, hayırseverler bize yardım etmek için seferber oldu. Sesimize ses oldular. Geçen sene Kurban Bayramı`nda da buradaydınız. Yine buradasınız. Van halkı adına teşekkür ederim.\" dedi.

 

\"Herkes Maddi ve Manevi Buradaydı\"
Depremle birlikte bir kardeşlik destanının yazıldığını vurgulayan Karaloğlu, \"Deprem 29 saniye sürmüştü. Çaresiz bıraktı. Psikolojimizi yerle bir ediyordu. O günlerde daha çok ihtiyacımız vardı ve esirgemediniz. Herkes maddi ve manevi buradaydı. Dünyanın hiç bir yerinde olmayacak bir şekilde başardık. Burada yaralar sarıldıysa hep beraber başardık.\" ifadelerini kaydetti.

 

Konuşmaların ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, depremde hayatını kaybeden depremzedeler için okunan hatimlerin teslimi için dua okudu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir