• DOLAR 34.29
  • EURO 37.503
  • ALTIN 2917.56
  • ...
Öğretmenleri Kaçırılan Köylülerden PKK`ye Tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat`a bağlı Çalpınar Köyü İlköğretim Okulu`nda görev yapan öğretmenler dün akşam saat 17.00 sıralarında Midyat`a döndükleri sırada önleri bir grup PKK`lı tarafından kesildi. Bir süre propaganda yapan PKK`lılar, daha sonra Okul Müdürü Y.A., öğretmenler M.B.O. ve Y.E.`yi de yanına alıp dağlık alana kaçtı.
 

PKK`lılar, minibüste bulunan bayan öğretmenler S.A., S.B., N.B., A.A. ve M.A. ile servis minibüs şoförü U.A.`yı serbest bıraktı. Daha sonra Midyat`a gelen öğretmenler, Jandarmaya haber verdi. İfadelerine başvurulan öğretmenler Midyat Devlet Hastanesi`nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra evlerine bırakıldı. PKK tarafından kaçırılan öğretmenlerin yakınlarının ise tedirgin bekleyişleri sürüyor.
 

"Öğretmenlerimizi Kaçırıp Çok Büyük Ayıp Yaptılar"
Köy halkı, öğretmenlerinin kaçırılmasını duyduklarında çok üzüldükleri söylerken, çocuklar da öğretmenlerinin biran önce serbest bırakılması istediler.
 

Konu ile ilgili konuşan Çalpınar Köyü Muhtarı Şükrü Akyüz, "Öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Öğretmenlerimiz de bunu çok iyi biliyorlardı. Öğretmenlerimizi hemen hemen her gün okulda ziyaret ediyorum. Birbirimizden çok memnunduk. Öğretmenlerimiz de köyü çok seviyorlardı. Onları sevmemiz de gerekiyordu Çünkü onlar da İzmir`den, Manisa`dan, Tokat`tan ve daha birçok şehirden bizim çocuklarımız için zahmet edip buraya kadar geliyorlardı, çocuklarımıza eğitim vermek için. Öğretmenlerimizi kaçırmakla çok büyük ayıp yaptılar. Öğretmenlerimizin biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın cahil kalmalarını istemiyoruz. Olan bize, çocuklarımıza ve köylümüze oldu. Okulda okuyan 210 çocuk vardı. Bu çocuklarımıza şimdi ne olacak, cahil mi kalsınlar yani. Öğretmenlerimizin bırakılmasını istiyoruz. Ve bunların en erken şekilde serbest bırakılması için elimizden ne varsa yapacağız. Köy halkının tamamı çok üzüldü. Dünden beri ne yedik ne de içtik bu öğretmenlerimiz için. Bu tür olayların çevremizde ve diğer şehirlerde olmasını istemiyoruz. Dün gece saat 12.00`ye kadar ilçe jandarma karakolunda kaldık, olumlu bir cevap alabiliriz diye." şeklinde konuştu.
 

"30 Yıldır Süren Kardeş Kavgası"
Eğitim-Sen Midyat Temsilcisi İbrahim Halil Efetürk, öğretmenlerin kaçırılması ile ilgili olarak şunları söyledi: "30 yıldır sürdürülen bu anlamsız savaşın telafisi mümkün olmayan acılara yol açtığı ortadadır. Bu münasebetle yaşanan acılara son verilmesi özlemle beklenen toplumsal barışa ulaşılabilmesi için tüm Türkiye kamuoyunu gerekli duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz. Nitekim bu savaşın çeşitli yansımaları olmaktadır. 9 Kasım 2012 tarihinde PKK tarafından içinde üyelerimizin de bulunduğu 3 öğretmen arkadaşımızın kaçırılması bu savaşın yansımasıdır. Buradan Eğitim-Sen olarak çağrımız ve isteğimiz en kısa zamanda bu arkadaşlarımızın serbest bırakılması ve arkadaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşmalarıdır."
 

Midyat`tan 18 kilometre uzaklıkta bulunan bin 300 nüfuslu Çalpınar Köyü`nde bulunan ilköğretim okulunda 210 öğrenci eğitim-öğretime devam ederken, 14 öğretmen de görev yapıyor. (M.Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir