• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Türkiye`nin En Sulu İş Merkezi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Sağanak yağışların etkili olduğu Adana`da, şehrin en büyük iş merkezlerinden biri olan Kocavezir İş Merkezi`nin bodrum katı sular altında kaldı. Onlarca işyerini su basarken esnaf sular altında kalan dükkânlarından mallarını kurtarmaya çalıştı.

Özellikle mobilya dükkânlarının ciddi zarar gördüğü su baskınında, esnaf iş merkezinin bodrum katında bulunan mobilya dükkânlarındaki eşyalarının bir kısmını üst üste yığarak kurtarabildi.

Motor pompalarla sular tahliye edilmeye çalışılsa da dinamo motorlar yetersiz kaldı. Esnaf, iş merkezinin tavanından akan yağmur suyunu ve tabandan çıkan yeraltı suyunu kovalarla ve fırçalarla tahliye etmeye çalıştı. İş merkezine alışveriş için gelen vatandaşlar da paçalarını sıvayarak, kanalizasyon suları içinde güçlükle ilerledi.

Çok katlı iş merkezinin altkatında bulunan onlarca mobilyacı esnaf, yeraltından fışkıran sular yüzünden mallarının büyük zarar gördüğünü belirterek manzarayı gören müşterilerin kaçtığını söylediler.

Türkiye`de hiçbir iş merkezinde bu manzaranın yaşanmadığını belirten esnaf, \"Manzarayı gören müşteri mağazamıza girmeden kaçıyor. Her taraf sular altında perişan olduk. Mallarımız sürekli nem alıyor, bozuluyor, çürüyor. Malımızı satamıyoruz. Siz yıllardır haber yapıyorsunuz, çözen yok\" diyerek gazetecilerin iş merkezi içersisinden görüntü almasına da tepki gösterdiler.

Öte yandan; Adana Büyükşehir Belediyesi`nden gelen ekipler, bodrum kattan su tahliyesine başladı. İş merkezinin her yağıştan sonra artan taban sularıyla su altında kaldığı öğrenilirken yetkililerin yıllardır süren esnafın bu sorununa çözüm bulamadığı belirtiliyor. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir