• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Hacdan Ayrılınca Hüngür Hüngür Ağladık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Her yıl Mekke`de hac farizasını yerine getirip Allah`a kulluk görevini ifa eden milyonlarca Müslüman, ülkelerine dönüyor. Türkiyeli hacıların da yurda döndüğü bugünlerde Batman`ın ilk hacı kafilesi de memleketlerine ulaştı.
 
Her yanı peygamber ve sahabelerinin izini taşıyan ve gidenin bir daha gitmek istediği mukaddes beldelerde oradaki manevi atmosferi soluyanlar bu duyguları sürekli yaşamak isterler. Kendilerine o diyarı sorduğunuzda size, `anlatmakla ifade edilemez ancak yaşamakla anlaşılır` derler. Onlar anlattıkça siz, o mübarek beldeleri bir an önce görmeyi arzularsınız.
 
Hac farizasını yerine getiren Hacı Muhsin Kanat, yedi yıl boyunca Hacca gitmek için ismini yazdırdığını ve bu sene Hacca gitme şansının kendisine doğduğunu belirterek, "Hacca büyük bir duyguyla gittim, çünkü çok istekliydim. Hacca gitmek için yıllardır sıra bekliyordum ve oraya gittiğimde oradaki Müslüman kardeşlerimi gördüm çok etkilendim. Orayı görmek başka, yaşamak başka çünkü orayı buradan anlatmak çok basit kalıyor. Yüz binlerce insan sel gibi akıyor orada ve insan kendini kaybediyor, cezbeye giriyor. Ailemizden ve çocuklarımızdan uzak olduğumuz halde oradan ayrılınca hepimiz hüngür hüngür ağladık. Evimize ve ailemize kavuşacağız ama oradan ayrılmanın verdiği acı herkesi unutturuyor. Büyük bir zevkle ibadetimizi yaptık. Hac bir diriliş yeri ve Müslümanların sorunlarının çözüm bulunacağı bir mekândır" dedi.
 
4. kez Hacca gittiğini söyleyen Hacı Ramazan Doğu ise, Haccın atmosferini görmenin dille ne kadar anlatılsa bile az olduğunu ve Haccın o güzelliğini söylemekle anlatılmayacağını belirterek, "Haccı anlatmak yetmez, gidip orayı yaşamak lazım. 70 ülkeden ayrı ayrı Milyonlarca insan tek kıbleye, tek Allah`a yöneliyor. Orada hem sevinç var, hem de ağlamalar, dualar, yakarışlar orası öyle bir yer ki, anlatmak yetmez. Ne kadar anlatsak yetmez illa gidip oraları görmek lazım. Özellikle genç yaşta Hacca gitmek gerekir. Dille söylenilmez ancak, yaşamakla anlatılır" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül/Veysi Rüzgar - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir