• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Filistin`e `Gözlemci` Statüsü Verilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki ve Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamal Amr ile Filistin`in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf`un Ankara Palas Devlet Konukevi`nde verdiği resepsiyona katılarak, Filistin`in BM`deki statüsünün ``gözlemciden`` ``üye olmayan gözlemci devlete`` yükseltilmesi talebinde bulunmasına ilişkin bir konuşma yaptı.

Filistin`e BM, lider küresel güçler ve uluslararası kuruluşlar tarafından verilmiş sözler olduğunu ve sorunun çözümü için çeşitli süreçler başlatıldığını anımsatan Davutoğlu, ``Filistinlilerin hala meşru bir yönetim hakkı yok. Şimdi yeni bir dönemi başlatmak gerek`` diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti:
``Biz uluslararası toplumun ve özellikle BM`nin uzun süreden beri ifa edilmeyen sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyoruz. Hepimizin siyasi sorumluluğu Filistinlileri bu anlamda desteklemek.

Bu aşamada bizim istediğimiz en azından Filistin`in BM`ye üye olmasa bile `üye olmayan gözlemci devlet` statüsüne getirilmesi. Böylece Filistinliler de uluslararası toplum içerisinde kendi yerlerini alabilecekler.``

Davutoğlu, ``Eğer Filistin sorunu çözülürse ve Filistin devleti tanınır ve iki devletli bir çözüm olursa bölgemizde bir umut yeşerecektir`` ifadelerini kullandı.

Malki: Filistin`in yasal bir hakkı

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki de BM`de, üye olmayan gözlemci devlet statüsünün Filistin`in doğal, tarihi ve yasal bir hakkı olduğunu belirterek, ``Filistin`in BM`de statüsünün güçlendirilmesi adalete doğru atılacak bir adımdır`` dedi.


Bu arada Davutoğlu ve Malki arasındaki ikili görüşmede, Filistin`in BM`de ``üye olmayan gözlemci devlet`` talebinin yanı sıra Filistin`deki iç uzlaşı sürecinin ele alındığı öğrenildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir