• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Bingöl Öğrenci Meclis Başkanı Seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Yapılan seçime Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, e-seçim sisteminin ilk kez Bingöl`de uygulandığını ve Bingöl`e özgü olduğunu söyledi.

Seçim öncesinde konuşan Vali Güvençer, böyle bir projeden dolayı öğretmenleri ve okul müdürlerini tebrik ederek, \"Bu seçim sistemi ilk kez Bingöl`de uygulandı, Bingöl`e özgüdür. Özgün bir yazılımla ilk önce bir okulumuzda elektronik seçimi gerçekleştirdiler, sonra İl Milli Eğitim Müdürümüzle görüşmelerinde şimdilik bunun merkez ilçede yapılmasını öngörmüşler. Bugün de il öğrenci meclis başkanı seçimini e-seçim sistemi ile il kez yapacağız. Arkadaşlarımıza seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum, aday olan öğrencilere başarılar diliyorum\" dedi.

Projeyi gerçekleştiren İMKB Kaleönü ilköğretim Okulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Yıldız ise, Bingöl`de böyle bir yazılımın olmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, şunları söyledi, \"Projeyi Türkiye`de ilk defa biz uyguladık. Bazı eksikliklerimiz var bunları da zamanla aşacağız. E-seçim sisteminde 2 önemli unsur var. Birincisi güvenlik ikincisi ise güvenliktir. Her kod için bir oy hakkı bulunmaktadır. Bu da hem güvenliği hem de gizliliği arttırmaktadır.\"

Konuşmaların ardında öğrenciler elektronik oy kullanma kabininde oylarını kullandılar. Sonuçların açıklanmasıyla Bingöl Rekabet Kurumu Lisesi öğrencisi Beytullah Barlas il öğrenci meclis başkanı seçildi.

Vali Güvençer, il öğrenci meclis başkanına seçilen Beytullah Barlas`a sarılarak tebrik etti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir