• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Dünya Enerji Konseyi İstanbul`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Enerji Konseyi Türkiye Milli Komitesi Başkanı Süreyya Yücel Özden, Dünya Enerji Konseyi`nin üç yılda bir düzenlediği kongrenin 2016`daki ev sahipliğini yapma hakkını İstanbul`un kazandığını söyledi.

Özden, AA Dünya Enerji Konseyi`nce organize edilen enerji kongresinin 2016`da İstanbul`da düzenlenmesi için başvuruda bulunduklarını anımsatarak, elemelerin ardından organizasyonun ev sahipliği için İstanbul ile Dubai`nin finale kaldığını belirtti.

Kazanan kenti belirlemek için Dünya Enerji Konseyi Genel Kurulu`nun Monaco`da toplandığına değinen Özden, şöyle konuştu:

``Bugün rakip iki kent olarak sunumlarımızı yaptık. Sonuç olarak jüri organizasyonu İstanbul`un kazandığını açıkladı. Dünyanın her yanından yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı bu organizasyona ev sahipliği yapmak büyük bir başarı. Çünkü, dünya enerji sektörünün kalbi burada atacak.``

``2016 Dünya Enerji Konseyi Kongresi``ni yapma hakkını kazanmak için uzun süredir büyük çaba harcadıklarını dile getiren Özden,``Böyle önemli bir etkinliği ülkemize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Önümüzde yaklaşık 3 yıl var. İyi bir ev sahipliği için durmadan çalışacağız`` diye konuştu.

Dünya Enerji Konseyi Kongresi 2007`de Roma`da, 2010`da Montreal`de düzenlenmiş, 2013`teki organizasyonun ev sahipliğini ise Güney Kore`nin Deagu kenti kazanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir