• DOLAR 34.25
  • EURO 37.566
  • ALTIN 2927.081
  • ...
Batman Üniversitesi`nde Kanser Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik, Batman Üniversitesi`nde verdiği konferansta \"Kanser Tedavisi; Radyoterapi`de Son Gelişmeler\" konusu ele alındı. Prof. Dr. Çelik, geçmiş dönem ile günümüz arasındaki değişimlerden bahsederek Kanser tedavisine ilişkin çarpıcı bilgiler sundu.

Prof. Dr. Çelik, radyasyonun zararlı yanlarından bahsederek kansere olan etkisine dikkat çekti. Kanser hücrelerinin çabuk çoğaldığını belirten Prof.Dr. Çelik, \"Kanser hücreleri çabuk gelişir ve çoğalır. Radyasyon hayatımızda doğal yolların yanı sıra teknolojinin gelişmesiyle de tehlike saçmaya başlıyor. Radyasyon hem tehlikeli hem de kanser tedavisinde kontrollü olarak tıp dünyasında kullanılıyor\" diye konuştu.

Öte yandan Prof. Dr. Çelik, cep telefonlarının da radyasyon konusunda tehlikeli olduğunu ifade ederek, görüşmelerin mümkün olduğu kadar 2 dakikayı geçmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Uluçam, Prof. Dr. Çelik`e teşekkürlerini ileterek plaket ve çiçek takdim etti. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir