• DOLAR 34.174
  • EURO 37.768
  • ALTIN 2913.924
  • ...
Şenyurt`ta Gergin Bekleyiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Suriye`nin Resulayn kentinde PYD ve muhalifleri arasında devam eden silahlı saldırıların Kızıltepe`nin Şenyurt Beldesine sınır Derbesiye`ye sıçrayacağı duyumunu alan Suriyelilerin Türkiye`ye geçişleri sürüyor.

 

Son iki gün içinde aralarında Esed askerleri, çocuk ve kadınlarında bulunduğu 200`e yakın Suriyeli`nin geçiş yaptığı Şenyurt`ta vatandaşlar ise gün boyu devam eden silah seslerinden tedirgin olduklarını söyledi.

 

Suriye sınırındaki mayınlı araziden geçerek Türkiye`ye gelen 9 kişilik akrabalarını karşılayan Mehmet Demir, akrabalarının sağ salim Türkiye`ye giriş yapmalarından dolayı askerlere teşekkür etti. Şenyurt`tun sınır belde olması hasebi ile adeta her gün ateş üstünde olduklarını belirten Demir, \"Bizim karşımızda hemen Derbesiye var. Bugüne kadar orada herhangi bir sıkıntı yoktu. Ancak PYD ve muhalifler arasında başlayan silahlı mücadelenin Ceylanpınar`ın karşısındaki Resulayn`den sonra Derbesiye`ye de sıçramasını bekliyoruz. Bundan kaçan yaklaşık 70 kişi bugün Türkiye`ye geldi dünde 100`ün üzerinde bir geçiş yapılmıştı. Derbisiye`de son bir haftadır silah seslerinde artış gösterdi. Bizlerde tedirgin oluyoruz. Bugün Derbsiye`deki akrabalarımızdan 9 kişilik bir aile geldi. Hepimiz dua ediyorduk sağ salim gelsinler diye.\"diye konuştu.

 

Türkiye`ye sığınan Hasan Abdullah ailesindeki kadın ve çocuklardan oluşan 9 kişi gözyaşları arasında sınırı geçerken, evin erkeklerinin ise Suriye`ye geri dönmeleri dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir