• DOLAR 34.257
  • EURO 37.941
  • ALTIN 2927.605
  • ...
`Bir Okul, Müdürü Kadar Okuldur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa`da görev yapan tüm okul müdürleriyle bir araya gelmeyi hedefleyen İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, bu kez Nilüfer ilçesinde görevli okul müdürleriyle buluştu. OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde gerçekleştirilen toplantıya İl Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Yusuf Ergün ile Şube Müdürü Nebahat Sezgin de katıldı.
 
Okul müdürlüğünün önemli ve zor bir görev olduğunu belirten Atilla Gülsar, "İdarecilerimizin dünyadaki hızlı değişime ayak uydurması gerektiğini düşünüyorum. Okul müdürlerimiz sürekli değişim ve gelişim içinde olmalı. Bir okul, müdürü kadar okuldur. Okul müdürlerimizin vizyonu geniş olmalı. Müdürlerimizin okullarında yaptığı çalışmalarla örnek olmasını arzu ediyorum. Yaptığınız her çalışma milletimizi, devletimizi ilgilendiriyor ve sonuçları itibarıyla topluma geri dönüyor. Okul yöneticilerimizin çalışmalarını bu bilinçle yapacağına inanıyorum" dedi.
 
Okul müdürlüğünün hem çok zor, hem de çok kolay olduğunu ifade eden Atilla Gülsar, "Müdürümüz sadece odasının içinde kalır, tüm işleri kendisi yapmaya kalkarsa işi çok zordur. Ancak ekipler kurar, öğretmenlerini motive ederse, okulunu öğretmenleriyle birlikte yönetirse işi kolaylaşır. Okullarda sevgi ortamı oluşturmanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Hiçbir şey zorla yaptırılamaz. Okullarımızda oluşturulacak sevgi ortamı öğrenmeyi ve gelişmeyi sağlayacaktır. Okul müdürlerimiz iyi iletişim kurmalı ve ikna edici bir yaklaşım içinde olmalı diye düşünüyorum" dedi.

Başarının ancak işbirliğiyle yakalanabileceğini söyleyen Atilla Gülsar, "Bursa geçtiğimiz yıl yapılan üniversite sınavlarında, sosyal puan türünde ülke genelinde dördüncü oldu. Bu başarı Bursa`da görev yapan tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımın birlikte elde ettiği bir başarıdır. Başta Nilüfer ilçemizde görev yapan eğitimcilerimiz olmak üzere emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir