• DOLAR 34.164
  • EURO 37.898
  • ALTIN 2916.714
  • ...
Faizler Tarihin En Düşük Seviyesine İndi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch`in Türkiye`nin kredi notunu arttırmasından sonra faizler tarihin en düşük seviyesine geriledi.

Düşüşte, yatırım yapılabilir kredi notuna yükselme sonrası devam eden iyimserlik, Merkez Bankası`nın (TCMB) fonlama maliyetinin düşük seyretmesi ve Hazine`nin borçlanması sonrası piyasada likidite bırakması etkili oldu.

TCMB verilerine göre ortalama fonlama maliyeti dün itibarıyla yüzde 5.74 ile politika faizinin de altında bulunuyor. Bugün TCMB`nin düzenlediği 2.5 milyar TL tutarında haftalık repo ihalesine ise yalnızca 1.757 milyar TL teklif geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 5 Kasım`da Türkiye`nin kredi notunu kısa vadede azalan makro-finansal riskleri ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye geri dönme yolunda olmasını gerekçe göstererek yatırım yapılabilir seviyeye yükselterek 1994`ten bu yana Türkiye`ye bu seviyede not veren ilk kuruluş oldu.

OCAK 2011`DEN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta ortalama yüzde 6.88, valörlüde yüzde 6.87 seviyesinde olan gösterge tahvilin bileşik faizi, bu sabah tezgahüstü piyasada işlemlerde yüzde 6.87/6.84 seviyesinde başladı.

Gösterge faiz hafta başında Ocak 2011`den bu yanan en düşük olan yüzde 6.80`e kadar gerilerken şimdiye kadar yüzde 6.78 olan tarihi en düşük seviyesini test edememişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir