• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Şırnak Üniversitesi Yolu Neden Onarılmıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak Üniversitesi yakınında milli eğitim müdürlüğü bünyesinde yapılacak olan anaokulu inşaatı çalışması nedeniyle Şırnak Üniversitesi yolunda iki ay önce çöküntü meydana geldi. Yayalar ve araçlar için büyük tehlike arz eden yolun onarılmaması öğrencilerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler inşaat kenarına güvenlik şeridinin bile çekilmediği söylediler.

 

Şırnak Üniversitesi yolunda meydana gelen çöküntünün büyük tehlike arz ettiğini belirten öğrenciler yetkililere tepki gösterdi.

 

Üniversitelerinin yolunun yaklaşık 2 ay önce çöktüğünü ve yetkililerin yolun onarımı için bu güne kadar herhangi bir girişimde bulunmadığını ifade eden Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden Makbul Aytek, çöken yol nedeniyle araçların Şırnak Üniversitesine ulaşmadığını bu nedenle yaya olarak okullarına gitmek zorunda kaldıkların belirtti. Aytek, \"Ben astım hastasıyım ve üniversitemizi şehrin en başına yapmışlar bu yokuşu çıkamıyorum,benim gibi hasta olan bir çok arkadaşım var. Bu yokuşu çıkmakta çok zorluk çekiyoruz.\"dedi.

 

Metin Süren adlı öğrenci ise, \"Önümüz kış, araç üniversiteye kadar çıkmasa okula gidemeyiz ve derslerimizden geri kalacağız. Üstelik bir çok arkadaşımız astım hastası ve bu yokuşlarda çok zorlanıyorlar.Allah korusun yol yüzünden arkadaşlarımıza bir şey olmasından korkuyoruz.\" Şeklinde konuştu. (Delil Oğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir