• DOLAR 34.292
  • EURO 37.529
  • ALTIN 2921.975
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Ardahan`da görülecek sağanak yağışların, Antalya`nın doğu ilçeleri ile Muğla çevrelerinde şiddetli, Marmara`nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGÂR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, akşam saatlerinden sonra Marmara ile Orta Karadeniz Kıyıları`nda kuvvetli (30-60 km/s), yarın (Perşembe) Kuzey Ege ve Marmara`da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya`nın doğu ilçeleri ile Muğla çevrelerinde şiddetli, Marmara`nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde ise kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın, akşam saatlerinden sonra Marmara ile Orta Karadeniz Kıyıları`nda kuvvetli (30-60 km/s), yarın (Perşembe) Kuzey Ege ve Marmara`da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Isparta ve Burdur, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzey ve batı çevrelerinin parçalı ve çok bulutlu, Ardahan ile Erzurum, Kars ve Erzincan`ın kuzey çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Kuvvetli sağanak yağışlı (9/11)
İstanbul: Sağanak yağışlı (12/14)
İzmir: Sağanak yağışlı (14/16)
Bursa: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/12)
Konya: Kuvvetli sağanak yağışlı (11/14)
Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı (15/22)
Mersin: Kuvvetli sağanak yağışlı (16/22)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu (10/21)
Batman: Parçalı bulutlu (8/23)
Şanlıurfa: Çok bulutlu (15/24)
Gaziantep: Çok bulutlu (10/21)
Mardin: Parçalı bulutlu (16/20)
Van: Parçalı bulutlu (3/15)
Bingöl: Çok bulutlu (8/17)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir