• DOLAR 34.298
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2917.827
  • ...
Başörtülülere Karşı KESK-Müdür İşbirliği!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da bir lisede, matematik öğretmeninin derste öğrencilere Darwin ve evrim teorisi propagandası yapması ve ardından öğrencilerle tartışmaya girerek, Hz. Adem ve Hz. Havva’ya hakaretler yağdırmasına büyük tepki oluştu.

HZ. ADEM’E SÖVEN ‘ÖĞRETMENİ’ AKLAMIŞTI
Öğrenci ve velilerin şikâyetleri üzerine hakkında soruşturma açılan öğretmene İlçe Milli Eğitim Disiplin Kurulu ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezası istemiş, ancak Mehmet Ali Selamet başkanlığında toplanan İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu 4’e 3 oy çokluğu ile bu ‘öğretmene’ cezaya gerek görmemişti. Disiplin Kurulu’nun verdiği karara son noktayı koyma yetkisine sahip olan Adana Valisi bile böyle bir durumda mutlaka ceza verilmesi gerektiğine hükmetmiş ve öğretmene 1 ay maaş kesme cezası uygulamıştı.

BELGE TERÖRÜ ESTİRİYOR
İl Milli Eğitim Müdürü Selamet’in bu tavrı büyük tepki çekmişti. Yeni Akit`in yaptığı haberin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet’in, altında kendisinin de imzası olan belgeyi basına kimin sızdırdığıyla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattığı ve kurum içerisinde adeta terör estirdiği yönünde haberler alınıyor.

Hiçbir gizliliği bulunmayan, şikâyetçi velilerin bir dilekçe ile çok rahat bir şekilde ulaşabildikleri belgenin ‘sızdırılması’ iddiasıyla, adeta hafiyeliğe girişen müdürün bu tavrı suçluluk duygusunu bastırma çabası olarak değerlendiriliyor.

Mehmet Ali Selamet’in talimatıyla görevlendirilen il eğitim denetmenlerinin çeşitli kişileri arayarak habere konu olan disiplin kurulu kararının nasıl sızdırıldığı, ‘kim tarafından basına verilmiş olabileceği’ gibi konularda inceleme yürütüyor. İncelemenin kanuna uygun bir soruşturma olmadığı, Selamet’in özel emri ile yürütüldüğü sanılıyor.

Mehmet Ali Selamet’in, ‘belge sızdırma’ gibi dayanaksız bir gerekçe ile inceleme başlatmasında asıl maksadının kurum çalışanlarını sindirerek, kurum içerisindeki olumsuzlukların kamuoyu gündemine götürülmesini önlemek olduğu sanılıyor.

VALİ YARDIMCISINDAN UYARI ALDI
İl Mili Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet’in haberi tekzip etmek, haberin içeriğiyle ilgili olumlu ya da olumsuz açıklamalarda bulunmak veya kanunî yollara başvurup tekzip göndermek, dava açmak yerine, belgeyi kimin sızdırdığıyla bu kadar ilgilenmesi, intikam duygusu ile hareket ettiği yorumlarına sebep oluyor. Selamet’in bu tavırları üzerine bir resmi toplantıda Vali Yardımcısı’nın ‘basına malzeme olma’ konusunda ‘dikkatli ol’ diyerek kendisini uyardığı da öğrenildi.

EĞİTİM-SEN’DEN BAŞÖRTÜSÜ HAZIMSIZLIĞI
Önceki haberde Mehmet Ali Selamet’in başörtülü öğrencilere karşı da katı bir tutum takındığı yönündeki iddiaları gündeme gelmişti. Şimdi bu noktada yeni gelişmeler yaşanıyor. Mehmet Ali Selamet’in 18 Ekim tarihinde ziyarette bulunduğu Seyhan İlçesi Toros İlköğretim Okulu’nda öğretmenlerle bir toplantı yaptığı, KESK’e bağlı Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerden bazılarının ‘bizim okulumuza başörtüsüyle gelen öğrenciler var’ şeklinde müdüre bilgi verdikleri ve şikâyette bulundukları öğrenildi. Selamet’in bu şikâyetler üzerine “Bununla ilgili tutanağınızı tutun, öğrencilerin isimlerini ve numaralarını tespit edin, bana gönderin, gereğini yapacağım, bizzat ben takip edeceğim” dediği bildirildi.

Okul birincisi, başörtülü diye kürsüye çıkarılmamıştı

Mehmet Ali Selamet`in Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı Adana`da, geçen okul sezonunda, Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi`nde başörtülü olmaları gerekçe gösterilerek,  4 kız öğrenci mezuniyet törenine alınmamıştı. Törene alınmayanlar arasında yer alan okul birincisi Tuğba Demir, ağlamaklı sesiyle, "Ben bunun için gecelerimi verdim. Sabahlara kadar ders çalıştım. Bu muydu karşılığı?" diyerek tepki göstermişti. (Kaynak: Yeni Akit)

Bu haberler de ilginizi çekebilir