• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
Yine Ermenistan Uçağı İndirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum`a saat 06.12`de Antonov AN 12 tipi kargo uçağında güvenlik birimlerimce arama ve inceleme yapılacak.

Ermenistan makamları ve pilotların uçakta insani yardım olduğunu öne sürdükleri öğrenildi.

Daha önce de Ermenistan`a ait bir kargo uçağı indirilmiş ve aramalar yapıldıktan sonra Suriye`ye geçişine izin verilmişti.

Ermenistan uçağında aramalara başlandı

Erivan`dan Halep`e insani yardım malzemesi götürmek amacıyla Ermenistan`dan havalanan ve Erzurum Havalimanı`na indirilen Antonov An 12 tipi kargo uçağında aramalara başlandı.

Uçakta insani yardım mazemesi dışında birşey olup olmadığını tespit etmek için çalışma başlatıldı. Edinilen bilgiye göre uçakta aramalar yapılıp, içindeki malzemeler x-ray cihazlarından geçiriliecek.

Resmi olmayan bilgilere göre Ermenistan Havayolları`na ait Antonov An 12 tipi uçak Ermenistan`dan havalanıp Suriye`nin Halep şehrine yardım götürmek adına Türkiye`den uçuş izni istedi. Dışişleri`nden Erzurum`a gelen yazı doğrultusunda uçağa şartlı izin verildi. Türkiye`nin üzerinden uçuş yapması halinde Erzurum Havalimanı`nda indirilmesi gerektiği ve yapılacak teknik denetimler sonrası silah, mühimmat bulunmaması halinde uçuşuna izin verileceği, devamına izin verileceği belirtildi. Bu doğrultuda havalimanı mülkü amirliği tarafından, gerekli önlemleri alındı. Kriz masası oluşturuldu. Gümrük görevlileri, Kolordu Komutanlığı`ndan askeri mühimmat konusunda uzman kişiler, emniyetten arama ekipleri, sağlık görevlileri uçağın inişi sırasında görev aldı.

15 Ekim`de Ermenistan`a ait aynı tip kargo uçağı Erzurum Havalimanı`na indirilmişti. Uçakta yapılan arama ve incelemeler sonrasında Türk hava sahasını kullanmasına izin verilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir