• DOLAR 34.215
  • EURO 37.549
  • ALTIN 2878.232
  • ...
Tokat Attı, Çocuğu Elinden Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünkü sayımızda yer alan “4 bin Türkiyeli çocuğu HAÇLI KISKACINDA” haberi, büyük bir skandala ışık tuttu. Avrupa Türk Kültür Dernekleri Birliği eski Başkanı Recep Yıldırım, Almanya’da Türkiyeli çocuklarının yoruma açık gerekçelerle ailelerinden koparılarak Hıristiyan ailelere verilmesiyle ilgili Akit’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Gençlik Dairesi’nin keyfi kararlarla Müslüman çocuklara el koyduğunu vurgulayarak, komşusunun ders çalışmadığı gerekçesi ile çocuğuna tokat atmasını kanıt gösteren yetkililerin çocuğa el koyduğunu açıkladı.
Gençlik Daireleri’nin faaliyetlerinin buradaki Türkiyelilerin çok iyi bilindiğini kaydeden Yıldırım, “El koyma kararlarının yüzde 90’ı keyfidir. Bir komşunuzun ailenizden şikâyetçi olmasını dikkate alarak evinize gelip çocuğunuza el koyabiliyorlar. Aile içi geçimsizliği, maddi imkansızlıkları veya boşanmaları bahane ederek çocukları ailelerinden koparabiliyorlar. Örneğin, 3-4 çocuğunuz var, ‘çocuklarınıza sağlıklı bakamazsınız’ diyerek birini alabiliyorlar” dedi.

“TOKAT ATTI, ÇOCUĞU ELİNDEN ALINDI”

Tanık olduğu bir olayı aktaran Yıldırım, “Türkiyeli komşum ders yapmadığı için çocuğuna tokat atmış. Çocuk da okula gidince bunu öğretmenine söylemiş, tabi öğretmen de hemen Gençlik Dairesi yetkililerine bildirmiş. Yetkililer eve gelip çocuğu ailesinden kopardılar. Çocuğu geri almak için 6 ay uğraştık ama alamadık” diye konuştu.

“50 YILDA YAPAMADIKLARINI YAPIYORLAR”

Tahminlerine göre, bu şekilde keyfi olarak yaklaşık 10 bin Müslüman-Türkiyeli çocuğa Alman Gençlik Daireleri tarafından el konulduğunu dile getiren Yıldırım, “Alınan bu çocukları Hıristiyan ailelere veriyorlar. Hıristiyan aileler Müslüman çocukların dilini, kültürünü ve dinini değiştiriyor. Onları Hıristiyan yapıyor. 50 yılda yapamadıklarını şimdi bu şekilde yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“BU DURUM TÜRKİYE MİLLETİ İÇİN UTANÇ VERİCİ”

Bu durumun Türkiye milleti için utanç verici olduğunu belirten Yıldırım, “Yurt dışındaki Türkiyelilere yıllarca sahipsiz kaldı. Almanlar başta olmak üzere Avrupa ülkeleri Türkleri baskı altında tuttu. AK Parti hükümeti ile beraber Türkiye, bizlerle ilgilenmeye başladı. Başbakan Erdoğan’ın Almanya’daki açıklamaları bizi memnun etti” şeklinde konuştu. (Yeni Akit)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir