• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere 300 bin adet zeytin ve Antep fıstığı fidanı ile 3 bin 500 ton yem dağıtımı düzenlenen törenle verildi.

Daha önce Şahinbey ilçesindeki çiftçilere 4 bin ton buğday ve arpa tohumu, 3 bin 500 ton da hayvan yemi ve 600 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi, bu yılda çiftçiye verdiği destek kapsamında çiftçilere destek vermeye devam ediyor.

Burç Mahallesinde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, çiftçilere önemli destekler yapıldığını söyledi.

Ceylan, "Üretmek gerçekten çok önemlidir. Gelişen dünyada üretmenin değeri son dönemlerde daha net görülmüştür. Ülkemizdeki nüfus ve refah düzeyinin artışıyla birlikte de gıdaya ihtiyaç artmıştır. Bakanlık olarak vermiş olduğumuz desteklerle üretimi arttırmaya çalışıyoruz. Yapılan desteklemelerin doğru yerlere gittiğini de görüyoruz ve karşılığı da siz değerli yetiştiricilerimiz tarafından üretim olarak ortaya konulmuştur. Yapılan desteklemeler ve siz çiftçilerimizin çalışmaları sonucunda da büyükbaş hayvan sayısını 2002 yılı ile bugün arasındaki kıyaslamada yüzde 74 oranında artış gerçekleşirken, küçükbaş hayvan sayısında ise yüzde 44 oranında bir artış gerçekleşmiştir." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş ise Şahinbey Belediyesinin çiftçilere önemli destekler verdiğini belirtti.

Çiftçilerin talepleri doğrultusunda destekte bulunduklarını belirten merkez Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da "Çiftçinin yüzü gülerse bütün milletinde yüzü güler. Çünkü gıda stratejik bir ürün gıda üretimimiz ne kadar artarsa ülkemiz açısından çok güzel bir iş gerçekleştirmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Tahmazoğlu, "Bu anlamda çiftçilerimizi de unutmadık ve 2 yıl önce Tarım İl ve ilçe müdürümüze, 'Biz çiftçilerimiz için ne yapabiliriz?' diye sorduk. Çünkü her kesime dokunduk ve çiftçilerimiz içinde bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Birlikte yaptığımız çalışma sonrasında çiftçilerimize sertifikalı buğday tohumu dağıttık. Daha sonra çiftçilerimizin talebi doğrultusunda 2 bin ton gübre dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun ardından hayvan yetiştiricilerimiz yem talebinde bulundular. Onlara da 3 bin 500 ton hayvan yemi dağıttık. Sonrasında 600 bin adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Bu yıl yine 2 bin ton arpa, buğday tohumu ve gübre dağıtımı yaptık. Hayvan yetiştiricilerimiz bizden yine yem talebinde bulundu. Onlar için 3 bin 500 ton yem dağıtımı gerçekleştiriyoruz, dağıtımına başladık. Dağıtımı da çiftçimizin ayağına getirerek yapıyoruz. Geçen yıl zeytin fidanı alamayanlar için 150 bin adet zeytin, fıstık fidanı talebi olanlara da 150 bin adet fıstık fidanı dağıtımını başlattık." şeklinde konuştu.

Dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan çiftçiler de Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederek, 300 bin adet zeytin ve fıstık fidanı ile 3 bin 500 ton yem desteğinin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından TIR'larla Burç Mahallesi'ne getirilen fidanlar ve yemler çiftçilere dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



















Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız