• DOLAR 32.699
  • EURO 35.48
  • ALTIN 2495.472
  • ...
8 Yıllık Kazıda Sona Gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Marmaray Metro Projesi kapsamında Yenikapı`da açığa çıkan arkeolojik bulgular üzerine, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü başkanlığında 8 yıldır süren kazılarda, son aşamaya gelindi.

İstanbul`un tarihini günümüzden 8 bin 500 öncesine taşıyan kazılarda, gün güzüne çıkarılan kayıklar, günlük eşyalar, denizcilik malzemeleri, ayak izleri ve inançla ilgili bulgular restore edildikten sonra, Yenikapı`da inşa edilecek müzede ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

İstanbul Arkeoloji Müze Müdürü ve Yenikapı kazı alanı başkanı Zeynep Kızıltan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul`un ulaşım sorunlarını çözmek üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projeler nedeniyle arkeolojik kazı çalışmalarına başladıklarını hatırlattı.

Kazıların, 2004 yılında deniz seviyesinin 3 metre üstünde başladığını, şu anda ise eksi 10 metrede sürdüğünü belirten Kızıltan, ``Hem Marmaray hem de metro alanındaki çalışmalarımızın yüzde 90`ını bitirmiş durumdayız. Sadece metro alanında yüzde 10`luk bir kazı aşamamız var. Ancak atölye çalışmalarımız devam ediyor. Bu 8 yıllık süreç içinde günümüzden itibaren Cumhuriyet, Osmanlı, Bizans ve tarih öncesi döneme ait neolitik yerleşim alanları açığa çıkarıldı`` dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir