• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çiftçilere Ekipman Desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bitlisli 800 çiftçiye 5.6 milyon lira değerinde makine ve ekipman desteğinde bulunuldu.

Hibe desteği alan çiftçilere yönelik Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde bir program düzenlendi.

Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, 2008 ve 2012 yılları arasında 800 çiftçiye 5.6 milyon lira hibe kaynak aktarıldığını söyledi.

Tarım ve hayvancılığın kentte büyük destek gördüğüne dikkat çeken Korkmaz şöyle konuştu, ``Kırsal alanda yaşayan çiftçilerimizin hayat standartlarının iyileştirilmesi, gelir seviyelerinin artırılması, tarımda teknolojik ekipmanların daha fazla kullanılmasının sağlanması ve buna bağlı olarak çiftçilerimizin birim alandan daha fazla verim elde etmeleri için Tarım Bakanlığı`nca çiftçilerimize büyük destek veriliyor. Bu hibe desteğin amacı çiftçimizin pazar isteklerine uygun dünya ve Avrupa ile rekabet edebilir nitelikte ürün üretmesi ve işletmelerimizin rekabet gücünün artırılması da bu program kapsamındaki hedeflerimizden birisidir. Bu program kapsamında ilimize 21 alet ekipmanı 800 çiftçimize destek verilmiştir.``

Programda konuşan Çiftçi Ahmet Babahan ise ekipman desteklerinin kendilerini çok rahatlattığını, artık tarım ve hayvancılığı modern yöntemlerle yaptıklarını söyledi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir