• DOLAR 32.729
  • EURO 35.479
  • ALTIN 2486.253
  • ...
Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - 1 Eylül 2012 tarihinde su ürünleri genel av yasağının bitmesi ve yeni av sezonunun açılması nedeniyle, karaya çıkış noktaları, yol güzergahları, toptan ve perakende satış yerleri avcılık ve hijyen bakımından denetleniyor.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğünün koordinatörlüğünde çevre il ve ilçe müdürlüklerinden gelen su ürünleri denetçileriyle birlikte denetimler etkin bir biçimde devam ediyor.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, "İlimizde 24 - 28 Eylül 2012 tarihleri arasında 29 perakende satış yeri, 33 Soğuk hava deposu, 33 müzayede ve mezat alanı, 63 su ürünleri nakil aracı ve 11 Balıkçı barınağı olmak üzere toplam 169 adet denetim yapılmıştır" dedi.
 
Denetimler sonunda; 254 kasa istavrit (yaklaşık 3045 kg.), 29 kasa bako mezgit (yaklaşık 173 kg.), 2 kg. lüfer ve 2 adet mavi yengece el konulduğunu ifade eden Çelik, el konulan ürünlerden sağlıklı olanların Milli Emlak Müdürlüğü kanalıyla satılacağını, diğer ürünlerin de kanunda belirtildiği şekilde imha edileceğini söyledi.
 
Denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Çelik, yasa dışı avcılık ve satış yapanlar hakkında yasal işlem yapılacağını da sözlerine ekledi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir