• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Hamas`tan Filistin Özerk Yönetimine Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Saib Arikat`ın iddialarını yalanladı.

Ebu Zuhri, "Bu açıklamalar asılsız ve gerçekle hiçbir ilgisi yok. Bu açıklamalar yeni değil. Aynısını Abbas da yıllar önce dile getirmişti ve Hamas o gün de bunun gerçek olmadığını söylemişti" dedi.

HAMAS`ın birçok kez hareket liderlerinden bir grubun İsviçre`de Avrupalı yetkililerle yaptığı toplantıların Hamas`ın siyasi görüşlerini aktarmak amacıyla gerçekleştiğini belirten Ebu Zuhri, Arikat`ın İsviçre Devlet Başkanı`nın kendilerine Hamas`ın geçici sınırlara sahip devlet hakkında bir proje sunduğunu iddiasının tamamen iftira olduğunu bildirdi.

İsviçre Devlet Başkanı`ndan gerçeği açıklamasını isteyen Ebu Zuhri, Hamas Hareketi`nin geçici devlet fikrini reddettiğini bir kez daha vurguladı ve bu konunun Hamas`ın kurumlarında hiçbir şekilde tartışılmadığını ifade etti.

Hamas sözcüsü, "Bu tür yalan ve iftiralar, dikkatleri Fetih`in siyasi başarısızlığından ve Mahmud Abbas`ın mültecilerin dönüş hakkı konusunda verdiği tavizden başka yöne çekmeyi başaramayacak" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir