• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: ZEUS ÖĞRETİLERİNE VAN`DAKİ EĞİTİM CAMİALARINDAN SERT TEPKİ
İlköğretim 8. Sınıf Türkçe kitabında hikaye adı altında Yunan Tanrısı Zeus ve diğer tanrıların anlatılmasına tepki gösteren Van`daki eğitim camialarından İkra-Der ve Eğitim Bir-Sen, halkının çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede çok tanrılı öğretilerin anlatılmasının vahim bir durum olduğuna dikkat çektiler.

Beydağı Camii Yardım Bekliyor
Çevre köyler içerisinde gençlerinin İslam`a yönelmesiyle dikkatleri çeken Van`ın Muradiye ilçesine bağlı Beydağı (Ut) köyü bir yıl önce başlanan caminin bitirilebilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Peygamber Sevdalıları`ndan Hacılara Ziyaret
Van Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye dernek temsilcileri ve gönüllüleri, kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirip Van`a dönen hacıları ziyaret etti.

BÖLGE GAZETESİ: DEPREM KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ
TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu ile Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle deprem fotoğraflarının yer aldığı sergi törenle açıldı.

Van Heyeti Viyana`da
Vanlı iş adamları, Orta Avrupa`daki bazı ülkelerde iş potansiyelini incelemek ve işadamları ile ikili görüşmelerde bulunmak üzere düzenlenen gezi kapsamında Türkiye`nin Avusturya Konsolosluğu, Türk İş Derneği ve Viyana Ticaret Odası yetkileri ile bir araya geldiler.

GAZETEVAN: VAN`DA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI
Van`da, kız öğrencilerinin eğitim öğretim ortamına katılabilmesini sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalar için ilçe milli eğitim müdürleri bir araya geldi.

Vali Karaloğlu: Van Üretim Merkezi Olacak
Van`daki depremlerin 2. yılında istihdamı ve üretimi artırmak için Van`da tekstilkent kurulacak, organize sanayi bölgesi büyütülecek.

PRESTİJ HABER: DOĞU SINIRI VAN OLACAK
Vanlı iş adamlarının orta Avrupa`daki bazı ülkelerdeki iş potansiyelini incelemek ve işadamları ile ikili görüşmelerde bulunmak üzere düzenlendiği gezi kapsamında Türkiye`nin Avusturya Konsolosluğu, Türk İş Derneği ve Viyana Ticaret Odası yetkileri ile bir araya gelindi.

Akköprü Deresi Hep Aynı
Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2012 yılı başında başladığı temizlik kampanyalarının 23`üncüsünü gerçekleştirdi. Akköprü Deresi`nde gerçekleşen kampanyada dereden 40 ton çöp ve atık toplandı. Sürekli kirlenmesi ile gündeme gelen Akköprü Deresi`nden 40 ton çöp toplanması, vatandaş olarak çevreye duyarsızlığımızı bir kez daha ortaya koymuş oldu.

VAN HAVADİS: DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ VAN`DAN
Vali Karaloğu, dünya üçünclerini kabul etti. Van Valisi Münir Karaloğlu, Uluslararası Leonardo Da Vinci Proje Teklifleri Yarışması`nda dünya üçüncüsü olan Sevgi Öztürk`ü makamında kabul ederek 5 çeyrek altınla ödüllendirdi. (Nihat Bozkurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir