• DOLAR 34.278
  • EURO 37.656
  • ALTIN 2902.467
  • ...
Peres`ten Abbas`a Övgü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi cumhurbaşkanı Şimon Peres`in dün akşam (4 Kasım Pazar) Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ı telefonla aradığı ve iki liderin sözde barış görüşmeleri konusunu ele aldıkları bildirildi.

Mahmud Abbas, Siyonist işgal televizyonu 2. kanalına verdiği röportajda, doğum yeri Safed`e dönmekten kişisel olarak vazgeçtiğini söylemiş ve tarihi Filistin topraklarından ebedi olarak taviz vermiş, Abbas`ın 1948`de işgal edilen Filistin topraklarından sürgün edilen Filistinlilerin bir daha bu topraklara dönemeyecekleri şeklinde yorumlanan açıklamaları Filistinliler arasında büyük bir öfkeye yol açmıştı.

Filistin Özerk Yönetimi`ne bağlı resmi haber ajansı, kısaca verdiği haberde Abbas`ın Siyonist Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından telefonla arandığını ve görüşmede barış sürecinin konuşulduğunu ifade ederek daha fazla ayrıntı vermedi.

Siyonist Cumhurbaşkanı Peres, Siyonist işgal televizyonu 2. kanalının internet sitesinde dün yayınlanan açıklamasında, Mahmud Abbas`ın mültecilerin dönüş hakkıyla ilgili son açıklamalarını övmüş ve Abbas`ın sözleriyle ve fiilleriyle işgal rejimi için barış sürecinde gerçek bir ortak olduğunu gösterdiğini söylemişti.

Peres ayrıca, Abbas`ın "terör"ü reddettiğini ve mültecilerin Filistin topraklarına dönüşünün imkansız olduğunu bildiğini belirtmişti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir