• DOLAR 32.537
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2434.078
  • ...
İslami Hizmette Taze Kan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Bizim amacımız öncelikle Allah rızasıdır diyerek çalışmalarının temelinde ibadet şuuru olduğunu ifade eden İsra-Der Başkanı Erdal Tonuç, içerisinde Allah rızası olmayan hiçbir işte hiçbir zaman hayır olmayacağını ifade etti. Tonuç, "Bundan dolayı bizler ihlâs ile öncelikle kendi mahallemizde olan arkadaşlarımızla bir araya gelip çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmamızın kısa vadeli değil de, uzun vadeli bir çalışma olmasını Rabbimizden diliyoruz. Bundan dolayı Rabbimizden yardım diliyoruz" diyerek hayır temennisiyle başlattı.
 
"Gençlerimizi Kötü Ortamlardan Uzaklaştırmak Bizim Temel Hedeflerimizin Başında Geliyor"
Kendilerini dernek kurmaya sevk eden ana nedenin çevrede başıboş dolaşan ve kötü çevrelerinde vesilesiyle yoldan çıkan gençlik olduğunu ifade eden Tonuç, "çevremizde mevcut birçok gencimizin başıboş kalmasını önlemek ve iyilik adına önlerine bir imkân sağlamak istedik. Çok şükür bir araya gelen bu gençlerin de gayretiyle derneğimizi kurarak hizmet yarışına katılmış olduk. Bunun en büyük faydasının ise gençlerimizi ortada kalmaktan kurtaracağımız umudu. Malum internet Kafeler bu tür gençler için tehlike arz eden yerlerin başında geliyor. Bu gençlerimizi bu ortamlardan uzaklaştırmak bizim temel hedeflerimizin başında geliyor. Allah rızasını gözeterek bu kardeşlerimizi bu ortamlardan uzaklaştırmak inşallah bizim için de güzel bir hizmet olacaktır" dedi.
 
"Haklı Olarak İnsanlarımız Korkuyorlar"
Tonuç konuşmasına devamla, "Ancak bizler şunu tespit ettik. Kürd gençlerimizin sosyalist Marksist-Leninist bir ideolojiye yönlendirilmesi karşısında bizim pasif kalmamız ve buna duyarsız kalmamız büyük bir vebaldir. Bu vesileyle bizler daha çok bu zihniyetlerin hâkim olduğu Karşıyaka ve Hacıbekir Mahallesi civarında faaliyet gösteriyoruz. Ancak mahallede 6 aya yakın bir süre dernek için yer aramamıza rağmen bize kimse yer vermedi. Haklı olarak insanlarımız korkuyorlar. Bunun için Rabbim bize bir yer nasip etti. Bizler de inşallah İbrahim`in ateşine su atan karınca misaliyle İslami hizmet çerçevesinde bize düşen ne ise yapmaya çalışacağız" diyerek bundan sonra yapacakları hizmet hakkında bilgi verdi.
 
"Mahallelerde Olan Marksist Anlayışın Etkisini Hepimiz Biliyoruz"
Çalışmalarını genel anlamda Van Karşıyaka mahallesinde yürüttüklerini ifade eden Tonuç, "Karşıyaka neredeyse Haçurt mahallesiyle birleşmiş olan bir mahalle. Özellikle bu mahallelerde olan Marksist anlayışın etkisini hepimiz biliyoruz. Bundan dolayı çalışmalarımıza öncelikle gençlerimizi İnternet kafelerden korumak için www.Karşıyaka.com sitesiyle bu internet kafelerden alıkoymaya çalıştık. Gençlerimiz bu çalışmamızdan sonra bizlere büyük bir teveccüh gösterdi. Gösterilen teveccühün bazı cenahlarca illegal olarak adlandırılmaması için dernek çatısı altında çalışmalarımızı yürütmeye karar verdik" dedi.
 
"Onları Bağrımıza Basıyor Abi Olarak Görüyoruz Kendimizden Ayrı Düşünmüyoruz"
"Allah kendi dinine yardım edene mutlaka yardım eder" diyen Tonuç, İslami daveti kendileri için prensip olarak kabul ettiklerini ve bu vesileyle gençlere İslami daveti ulaştırmanın kendileri için ana gaye olacağını belirtti. Bu alanda verilen her hizmetin kendileri için değerli olduğunu da ifade eden Tonuç, "Hizmetimizi icra ederken bu yolda hizmet eden bütün İslami STK`ları ayrı düşünmediğimizi, sevdiğimizi ve nasihatlerini de beklediğimizi ifade etmek isterim. Onları bağrımıza basıyor, abi olarak görüyoruz ve kendimizden ayrı olarak düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.
(Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir