• DOLAR 32.55
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2439.512
  • ...
Mardin Yeşilay Başkanın Açıklamalarına Aynen İmza Atıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de eğitim ve kültür alanlarında faaliyette bulunan Kalem Der, Yeşilay Mardin Şubesi Başkanı Lütfü Günlüoğlu`nun açıklamalarına destek verdi.

 

Konu ile ilgili olarak Kalem Der tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: \"Bazen bazı meseleler gündemi öyle meşgul eder ki, meşgul etme yönünden ziyade konunun çekildiği noktalar daha öne çıkar. Geçtiğimiz haftada buna benzer bir olay yaşandı. Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, hem başkanı olduğu kurumun ilgi alanına hem de duyarlı bir kişiliğin getirdiği sorumluluk duygusuyla bir açıklama yaptı ve üniversiteli gençlerin Mardin`de sarmaş dolaş dolaşmalarına, sokakta ve parklarda öpüşmelerine tepki gösterdi. Ardından kızılca kıyametler koparıldı. Vay Efendim, sen nasıl ahlaksızlığı yerersin, sen nasıl ahlaksızlığa ahlaksızlık dersin!\" türünden denilmedik şey bırakılmadı.\"

 

\"Bir kez daha gördük ki ahlaklılar ahlaksızlar kadar cesur çıkmadı.\" denilen açıklamada \"Eğer ahlakı savunmak yanlışsa, ahlaksız gidişe dur demek türünden çabalar içine girmek hataysa o zaman bu toplumdaki bütün ahlak davası güdenleri, güzel ahlakı savunanları, erdemli ve hayâlı bir toplumun inşası için çalışanları toptan asın, kesin de bu işler bitsin!
Lütfü Güllüoğlu`nun açıklamaları dikkatle okunursa görülecek ki birilerinin yırtındığı gibi eğitime karşı çıkışı veya öğrencileri genelleyici bir suçlaması yok!
Sadece toplumsal bir gerçeklik olan üniversitelerin bir eğitim kurumu olma işlevini hatırlatarak özgürlük teraneleri altında cesaretlenip gayri ahlaki davranışlar, yaklaşımlar içine girme noktasına dikkat çekmiş ve hiçbirimizin inkâr edemeyip de neredeyse günübirlik rastladığımız gayri ahlaki görüntülere dikkat çekmiş.
Güzel ahlakı tamamlamak için gönderildiğini söyleyen bir peygamberin ümmeti ve \" iyiliği emir, kötülükten nehiy gayeli\" bir İslam dinini mensupları olarak elbette kişi psikolojisi ve toplum sosyolojisi açısından manevi bir denge ve huzurun temel taşlarından biri olan ahlakı anlatacağız, savunacağız ve ahlaklı bir yaşamın hâkimiyeti için uğraşacağız. Bu çerçevede eğitimin temel niteliklerini de içine alan paralelde olan bu açıklamanın altına bir Eğitim Derneği olarak aynen imza atıyoruz.\"denildi.

 

Kalem Der tarafından yapılan basın açıklamasında ayrıca önceki gün bir üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği 4 öğrencinin de yaralandığı trafik kazasına  değinildi. Açıklamada \"Önceki gün meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şeyma Çokparlamış (18) isimli öğrenciye Allah`tan rahmet dileriz, aynı kazada yaralanan diğer öğrencilere de Allah`tan şifalar dileriz. Kederli ailelerine sabır diler ve Üniversite camiasına da ayrıca taziye ve şifa dileklerimizi iletiriz denildi.

 

Son olarak ,bu arada gerek trafik tedbirleri gerekse de yol durumu açısından var olan ve göz ardı edilemeyecek ihmalleri de hatırlatır. Bu konuda sorumluların ilgi alanlarında daha duyarlı ve dikkatli olma lüzumunu hatırlatırız\" ifadeleri kullanıldı.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir