• DOLAR 32.558
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2435.736
  • ...
Van Basınında Öne Çıkan Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da yayınlanan gazetelerden ve haber kaynaklarından bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: \"BU YARGILAMADA TARİHE NOT DÜŞECEĞİZ\"
Siyonist İsrail rejimi tarafından, Gazze`ye Özgürlük Filosu ile Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyla ilgili 6 Kasım`da İstanbul Çağlayan Adliyesi`nde görülecek dava öncesi değerlendirmede bulunan Mavi Marmara gazilerinden Abdulhelim Almalı, İsrail`in yargılanmasıyla tarihe not düşeceklerini belirtti.

Bir Tuhaf Açıklama
Açlık grevleriyle ilgili bir açıklama yapan Van Öze Dönüş Platformu, mazlum Kürt halkının yanında olduğunu söylemesine rağmen kepenk kapattırma ve son zamanlarda arda arkası kesilmeyen okul yakma eylemlerini ise görmedi.

VAHÖP Gündemi Değerlendirdi
Van Hak ve Özgürlükler Platformu yaptığı basın açıklamayla gündemdeki bazı konuları değerlendirdi. Sanat sokağında VAHÖP adına Şehvan Karakoyun`un okuduğu basın metninde açlık grevleri, son zamanlarda bölgede yaşanan kepenk kapattırma eylemleri, okul yakma eylemleri ile anadil konularına değinildi.

BÖLGE GAZETESİ: AK PARTİ`DEN VESOB`A ZİYARET
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan`ı makamında ziyaret etti.

Çaldıran`da Trafik Kazası: 1 Ölü
Van`ın Çaldıran ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 çocuk hayatını kaybetti.

GAZETE VAN: MEMUR SEN TOKİ SAKİNLERİ SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR
Van`da TOKİ tarafından yaptırılan 1058 Memur-Sen Konutları`ndaki eksiklikler vatandaşları isyan ettirdi.

WAN HABER: VAN`DA ETÜT MERKEZİ AÇILIŞI
Kazımkarabekir Caddesi üzerinde kurulan etüt merkezinin açılışında bir konuşma yapan Van Vali yardımcısı Zafer Coşkun, ilde yapılan bu tür açılışların yeniden yapılanmasında önem arz ettiğini belirtti.

Özgürlüğe Yenide Kanat Çırptılar
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi`nde yaklaşık 10 aydır tedavileri süren ve nesli koruma altında bulunan 3 şahin, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından doğaya bırakıldı.

TUTKU HABER: BU GRUBUN İLK EYLEMİ OLDU
Van`da bir araya gelen Öze Dönüş Platformu üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi`ni (AK Parti) açlık grevlerinin sonuçlandırılması konusunda sorumlu davranmaya davet etti.

MEDYA VAN: VAN DEPREMİNİ YAZDI ÖDÜLÜ ALDI
Van Depremi ile ilgili yayınlanan ilk bilimsel araştırma kitabını yazan Mustafa Toker`e Bulgar Bilimler Akadamesi ödül verdi.

MERKÜR HABER: EN İYİ ELMALARI VAN`DA YETİŞTİRİYORUZ
Van`da Erciş karayolu üzerindeki 180 dönümlük araziye elma ağaçları dikip, bu yıl ilk hasadını alan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Doç Dr. Fikret Yaşar, Türkiye`nin en güzel elmalarının Van`da yetiştiğini söyledi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir