• DOLAR 32.562
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2440.033
  • ...
Üniversite Öğrencilerinden Üst Geçit Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Genç caddesi Saat kulesi mevkiinde dün gece meydana gelen kazada hayatını kaybeden İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şeyma Çokparlamış ile yaralanan 4 öğrenci için eylem yapan arkadaşları, valilik ve belediye önünde siyah çelenk bıraktı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde toplanan öğrenciler, sloganlar eşliğinde Bingöl merkez Dörtyol Kavşağı`na kadar yürüdü. Burada bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler, basın açıklaması okudu.

Öğrenciler adına basın açıklaması okuyan Alarengin Fidanten, kazanın ardından yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini ileri sürerek, \"Akşamki kazada bir öğrenci arkadaşımız yaşamını yitirirken, 4 öğrenci arkadaşımız da yaralandı. Bu kazada yaşamını yitiren sizin kızınız olsaydı bundan sonra nasıl bir önlem alırdınız. Bir iki Şeyma`nın ölmesinin sizin için bir anlam ifade etmediğini ve koltuklarınızdan değerli olmadığını biliyoruz. Ama şunu bilmenizi isteriz ki, haklı taleplerimizi karşılayana kadar üniversite öğrencileri olarak bu mücadelemizi sürdüreceğiz\" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler daha sonra yürüyüş yaparak olaysız bir şekilde dağıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir