• DOLAR 32.539
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2437.185
  • ...
Ak Parti`de Büyükşehir Alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
13 ili Büyükşehir kapsamına alan tasarıyı geçirmek için Genel Kurul’u aralıksız çalıştırmayı planlayan AKP, milletvekillerini 6-15 kasım tarihleri arasında resmî ve özel programlarını Meclis’te olacak şekilde yapmaları konusunda uyardı.

Meclis Genel Kurulu, 6-15 kasım arasında cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri de dâhil olmak üzere aralıksız çalışacak. AKP, Meclis İçişleri Komisyonu’nda uzun bir maratonun ardından kabul edilen, 13 ili Büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını Genel Kurul’a getirmeyi planlıyor. AKP grubu tarafından milletvekillerine yapılan duyuruda “Önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu 6-15 Kasım 2012 tarihleri arasında aralıksız çalışacağından tüm bakan ve milletvekillerimizin resmî ve özel programlarını TBMM Genel Kurulu’nda olacak şekilde yapmaları gerekmektedir” uyarısı yapıldı. Tasarı ile Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van’ın Büyükşehir olması ve yirmi dört ilçenin kurulması, Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde yatırım izleme ve koordinasyon merkezlerinin kurulması öngörülüyor.

Meclis gündemi yoğun

Meclis’in bu haftaki programı da oldukça yoğun. Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu yarın yapacağı toplantıda kamu baş denetçisi ile denetçilerin seçim sürecinin planlanması, kamu denetçilerinin seçim sürecini yönetmek üzere alt komisyon kurulması konularını görüşecek. KİT Komisyonu 7 kasımda kamu iktisadi teşebbüslerinden, geçen yasama yılında toplantıları ertelenenlerin, 2009 ve 2010 yılı hesap dönemlerine ait raporlarını görüşmek üzere toplanacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir