• DOLAR 32.712
  • EURO 35.464
  • ALTIN 2495.77
  • ...
`Polis Farklı Gaz Bombası Attı` İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi üzerinde saat 16.00 civarında bir grup çocuğun polise taş atması üzerine çıkan olaylar sırasında polisin önceki olaylardan farklı bir gaz bombası kullandığı esnaflar tarafından öne sürüldü.
 
Öğretmenler Caddesi üzerinde bulunan esnaflardan Fesih Adiyaman, atılan gazdan caddedeki tüm insanların etkilendiğini öne sürerek , "Ben ve bir arkadaş dışarıda bekliyorduk. Bir anda karşıdan bir panzer geldi ve karşı tarafa tazyikli su sıktı. Aynı zamanda en başından biber gazı sıkmış ve bu biber gazı bu mahalleden aşağıya kadar bütün insanları etkiledi. Bundan nerdeyse bir saati geçiyor insanlar daha da öksürüyor" dedi.
 
Bu şekildeki bir gaz çeşidini ilk defa gördüğünü söyleyen Adiyaman, "ilk defa böyle bir gazı görüyoruz. Bu atılan gaz karşıya atılmış ve bu mahalle hepsi etkilendi. Buradan geçenlerin hepsi boğulmak üzereydi. O kadar etkiliydi" şeklinde konuştu.
 
Atılan gazdan dolayı bir bayanın rahatsızlanıp ambulansla hastaneye kaldırıldığını söyleyen Muhittin Akkuş ise, "Bu farklı bir şeydi, bizi etkiledi. Herkes içeriye, dükkanlara girdi. Biz de darabaları çektik. Bir ambulans geldi, karşıda herhalde bir bayan rahatsızlanmış onu alıp götürdü. Onu gördüm" dedi. (Osman İçli / Emrullah Araz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir