• DOLAR 32.718
  • EURO 35.442
  • ALTIN 2486.683
  • ...
Öğrencilere Gaz Bombalı Müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci yurt istediklerini belirterek eylem yaptı. Polisin uyarısı üzerine dağılmayan öğrencilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulunuldu.

 

Van depreminden etkilenen mevcut yurt binasının tehlike arz ettiğini ve kampüs alanında yeni yapılan binanın ise yalnız kız öğrencilere tahsis edildiğini ifade eden öğrenciler Kredi yurtlar Kurumu (KYK) önünde toplanarak eylem yaptı.

 

Öğrencilerin öğle saatlerinde başlayan eylemleri akşam saatlerine kadar devam etti. Akşam saatlerinde yurdun önünde ateş yakan öğrenciler tepkilerini dile getirmek için valiz ve üzerlerindeki montlarını yakmaya başladılar. Kurum müdürü ve diğer yetkililer aleyhine slogan atan gurubun dağılması için polis uyarıda bulundu.

 

Uyarıya rağmen dağılmayan öğrencilere, polis tarafından gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulunuldu. Polisin sert müdahalesine rağmen öğrencilerin karşılık vermemesi dikkat çekti.

 

Öğrenciler daha sonra yurt binasının bahçesine geçip ateş yakarak eylemlerine devam etti.

 

Eylemci grup adına konuşan bir öğrenci \"Haklı gerekçelerle hakkımızı, kimseye zarar vermeden, sesiz bir şekilde dile getirmemize rağmen polis, haksız bir şekilde gaz bombası ve tazyikli su kullanarak birçok arkadaşımızın hafif yaralanmasına neden oldu. Atılan gaz bombası ve fişekler koğuşlarımızın içine kadar gelmiştir. Ve bunlardan biri de patlamamıştır. Sonuç alıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz.\"dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir