• DOLAR 32.541
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.33
  • ...
Mağdur Usta Öğreticiler Basın Açıklaması Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Mağdur olan usta öğreticiler bugün Silopi Sanat Sokağında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını öğretmenler adına Gurbet Tanış okudu.

 

17/10/2012 tarihinde Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında Silopi 2.Noter huzurunda ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesine ilişkin kura yöntemiyle görevlendirmelerin yapıldığını ifade eden Tanış, yapılan kura çekimi sonrasında 63 kişinin asil ve 12 kişinin ise yedek olmak üzere toplam 75 kişinin isminin noter huzurunda çıktığını ifade ederek şöyle konuştu: \"Kura sonucu ismi çıkan ücretli öğretmen adayları gerek ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde gerekse de Silopi ilçe Kaymakamlığı makamı nezdinde görevlendirmelerine ilişkin gerekli girişimleri başlatmışsak da olumlu her hangi bir netice alamadık. Kura çekimi sonucu çıkan isimlerimizin yerine kurada ismi çıkmayan başka kişiler görevlendirilmiştir.

 

Konuya ilişkin Silopi Kaymakamlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonuçsuz kaldı. Hatta sonuçsuz kalmanın ötesinde bizi idare eden yöneticilerimizin ne kadar hakkaniyetten, hukuktan, kanunlardan ve vicdandan uzak bir şekilde hareket ettiklerini de gözler önüne serdi. Silopi kaymakamı Sayın Suat Demirci`nin bize hitaben `Buranın amiri benim, yetkilerimi istediğim şekilde kullanırım, istediğiniz yere şikâyet edin.` Gibi söylemleri söz konusu durumun ne denli içler acısı olduğuna delalet teşkil etmiştir.\"

 

Cumhuriyet ve demokrasi rejimlerinde güven kurumlarının başlarında yer alan Noter huzurunda isimlerinin çıkmasına rağmen görevlendirilmeyişlerinin kendilerini üzdüğünü ve mağdur ettiğini ifade eden Tanış, \"Hiçbir makam ve o makam sonucunda verilen yetkiler keyfi olarak kullanılamaz. Her makam ve kullanılan yetki kamu yararı için kullanılmalıdır. Makamlar yetkilerini de kullanırken yazılı hukuk kurallarına ve kanuni düzenlemelere uygun davranmak zorundadırlar. Bütün bu kurallar mevcut iken hukuk devletimizde ve kanunlarla belirlenen çerçeveler dışında çıkıp hareket edilmesi mağduriyetlere neden olmaktadır. Bu tür durumlar ve olaylar vatandaşın içinde yaşadığı devletine karşı güven duygusunun zedelenmesine de mahal vermektedir.

 

Bu hususlar ve hassasiyetler nazara alınarak yetkili kişilerin mağdur olan arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda duyarlı davranmalarını ve gerekli işlemlerinin başlatılmasını talep ve arz ederiz.\"dedi.
Yapılan basın açıklamasından sonra grup sessizce dağıldı.(Muhammed Müldür - İKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir