• DOLAR 34.247
  • EURO 37.695
  • ALTIN 2919.534
  • ...
Fransa Cumhurbaşkanı Lübnan`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BEYRUT - Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ortadoğu ziyaretine çıkan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande`ın ilk durağı Lübnan oldu.

Başkent Beyrut`a gelen Hollande, Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki resmi törenin ardından Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile basın mensuplarının karşısına çıktı.

Ülkesinin Lübnan`da istikrarı bozmak isteyenlerin karşısında olduğunu ifade eden Hollande, ``Lübnan`ın istikrarını bozma çabasında olanlara sesleniyorum; Fransa bütün gücüyle buna karşı gelecektir. Biz Lübnan`ı birlik ve beraberliğin yaşandığı bir ülke olarak değerlendiriyoruz. Lübnan`daki tüm taraflara ulusal diyaloğa dönüş çağrısı yaptık. Lübnan`daki devlet kurumları arasındaki işbirliğinin devamlılığına vurguda bulunduk`` diye konuştu.

Hollande, Lübnan`ın zor bir siyasi süreçten geçtiğini belirterek, ``Lübnan, Suriye`deki krizin kurbanı olmamalıdır`` dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Lübnan ordusunun sınırları koruma ve terörle mücadele faaliyetlerinde ihtiyaç duyacağı yardımlar konusunda işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman da Suriye`de siyasi çözüm beklediklerini, mevkidaşı Hollande ile Lübnan`daki Suriyeli mültecilere yardım konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Hollande, basın toplantısının ardından bir sonraki ziyareti için Suudi Arabistan`a hareket etti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir