• DOLAR 34.26
  • EURO 37.644
  • ALTIN 2912.06
  • ...
 Zehalika, Abbas`ı Protesto Çağrısında Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1948`de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinli liderlerden Cemal Zehalika, Fetih Hareketi`nden Filistinli mülteciler ve dönüş hakkıyla ilgili son açıklamaları nedeniyle Mahmud Abbas`ı hesaba çekmesini istedi.

Knesset üyesi Arap milletvekillerinden Zehalika, Mahmud Abbas`ın Siyonist işgal televizyonunda mültecilerin dönüş hakkıyla ilgili yaptığı açıklamaya 1948`de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin karşı olduğunu ifade ederek, dönüş hakkının Filistin davasının sabitelerinin başında geldiğini belirtti. Zehalika, Abbas`ın açıklamalarını "İsrail`e yaranmaya çalışmak" olarak niteledi.

1948`de işgal edilen Filistin topraklarında ve Filistin dışında yaşayan Filistinlileri Abbas`ın açıklamalarını ve siyasi tavırlarını protesto etmek için geniş çaplı gösteriler düzenlemeye davet eden Zehalika, Abbas`ın sözlerinin Siyonist toplum üzerindeki etkisinin sıfır olduğuna dikkat çekti.

Quds Press`e konuşan Zehalika, Abbas`ın açıklamalarının amacının kendisini ve yönetimini korumak olduğunu ifade ederek, Mahmud Abbas`ın verdiği tavizlerin Filistin tarafının elini zayıflattığını ve "İsrail"in gözüne girme çabalarının hiçbir işe yaramayacağını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir