• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
ADANA - Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) Adana Şubesinin düzenlediği, "Dış Ticaret ve Yeni Pazar Arayışları" konulu seminerde konuşan Dış Ticaret Uzmanı Dürhan Köni, Afrika ülkelerinden Kenya`nın Türkiye`nin 30 yıl öncesi durumunda bulunduğunu, Kenya`nın yatırım konusunda fırsatlar ülkesi olduğunu söyledi.
 
Kenya`nın Başkenti Nairobi`nin gelişmiş bir şehir olduğunu fakat diğer bölgelerin gelişmekte olduğunu belirten Köni, Avrupalı iş adamlarının da yatırım için bu ülkeye rağbet ettiğini vurguladı.
 
Kenya`da yapılabilecek yatırımları özetleyen Köni, "Gelişmeye açık tropikal bir iklime sahip Kenya`da turizm, balıkçılık, tarım ve inşaat alanında daha çok talep bulunmaktadır. Bilhassa yabancı yatırımcı firmalara farklı imtiyazlar tanınmaktadır. Önceleri Avrupa ve Çin malları kullanılırken şimdi Türk malları tercih edilmektedir. Görülmeden anlaşılmayacak bu ülkeye her hususta yatırım yapılabilir" şeklinde konuştu.
 
Kenya`nın çiçekçilik, çay ve kahve sektöründe ileri bir düzeye sahip olduğunu belirten Köni, Avrupa Birliği gibi, Afrika`da da, Doğu Afrika Birliği`nin olduğunu kaydetti. Ortak para ve gümrük birliğine sahip 6 ülkenin Afrika pazarına da hakim olduğunu vurguladı, bu fırsatlar ülkesine bir iş gezisi düzenleyeceklerini de belirtti.(Ayhan Kaya-İLKHA)