• DOLAR 34.273
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2910.464
  • ...
Hükümet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan`da bir süre önce üst düzey yetkilileri hedef alan bir bombalı saldırı gerçekleşmiş, muhalefet bu saldırının sorumlusu olarak Esed ve ona destek veren hükümeti göstermişti.

İSTİFA İSTEĞİNE RED

Başbakanlıktan yapılan açıklamada Mikati, ``Bizim temel bir amacımız var, o da, Lübnan`ın ve Lübnanlıların yararına çalışmaktır`` diyerek muhaliflerin hükümetin istifa etmesi yönündeki isteklerine karşılık vermeyecekleri sinyalini verdi.

Mikati, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman`ın çağrısını yaptığı diyalog için getirilen ön şartlara ilişkin, ``Görünen o ki bazıları sorunların çözümü için ortak noktalar bulmak yerine mevcut krizi daha da derinleştirmek istiyor`` yorumunda bulundu.

Mikati açıklamada, muhalefetin anayasal çerçevede hedeflerine ulaşma hakkı olduğuna değinirken, devlet kurumlarının hedef alınmasının Lübnanlıların yararına olmadığının da altını çizdi.

Ulusal sorumluluğun şahsi hesaplar ve fevri davranışları değil, sorunların çözümü için çaba harcamayı gerektirdiğini belirten Mikati, ``Ülkeyi kaos ve siyasi boşluğa terk etmek kabul edebileceğimiz bir şey değildir`` diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir